ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ βασική πτυχή των κλοπών στο Αιτωλικό είναι άλλη

Η βασική πτυχή των κλοπών στο Αιτωλικό είναι άλλη

Η βασική πτυχή των κλοπών στο Αιτωλικό είναι άλλη

Η βασική πτυχή των κλοπών στο Αιτωλικό είναι άλλη

Αυτό που συμβαίνει στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό με τις επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις κλοπών από «κυνηγούς» χαλκού, ήταν την προηγούμενη εβδομάδα το κύριο θέμα σε ένα από τα πρωτοσέλιδα της «Σ».

Χθες ο Δήμος Μεσολογγίου με μια ακόμη ανακοίνωσή του έκανε γνωστή μια ακόμη μεγάλη κλοπή στα δίκτυα του ηλεκτροφωτισμού, ενώ πέντε είναι συνολικά οι μηνύσεις (κατ’ αγνώστων) που έχει υποβάλλει ο Δήμος Μεσολογγίου μόνο το τελευταίο δίμηνο.

Ο Δήμος Μεσολογγίου ζητά περισσότερη αστυνόμευση. Αλλά αυτό είναι μάλλον μια μικρή πτυχή του προβλήματος.

Όχι ασήμαντη, αν συνυπολογίσει κανείς ότι το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα σχεδόν ποτέ δεν είχε σταθερό διοικητή έστω και για ένα εξάμηνο…

Η περισσότερη αστυνόμευση ενδεχομένως να είχε αποσοβήσει δύο – τρεις κλοπές, αλλά η συνολική εικόνα δεν θα είχε αλλάξει.

Το πρόβλημα στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό είναι γνωστό, αφού οι δράστες τέτοιων κλοπών είναι συνήθως ανήλικοι και ανήκουν στην ίδια κοινωνική ομάδα.

Το πρόβλημα θα έλεγε κάποιος ότι είναι πως δεν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία. Πόση όμως φυλακή να «ρίξεις» σε έναν ανήλικο που έκλεψε π.χ. καλώδια αξίας 1.000 ευρώ; Και σε ποιο σωφρονιστικό σύστημα, αυτός ο ανήλικος θα σωφρονιστεί;

Ή μήπως θα βγει με πτυχίο από το «κόλετζ», όπως λέγεται στην αργκό η φυλακή; Η βασική πτυχή του προβλήματος είναι αλλού.

Στο γεγονός πως όταν παίρνεις, ως ευάλωτη κοινωνική ομάδα, ένα σωρό κοινωνικά επιδόματα για το παιδί δεν μπορείς εν τέλει να το εκπαιδεύεις ως πλιατσικολόγο…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ελιά Καλαμών: Νικητής η Μεσσηνία στο ΣτΕ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ