ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΒάσεις 2020: Πτώση στις περισσότερες σχολές – «Βουτιά» στις ιατρικές

Βάσεις 2020: Πτώση στις περισσότερες σχολές – «Βουτιά» στις ιατρικές

Βάσεις 2020: Πτώση στις περισσότερες σχολές – «Βουτιά» στις ιατρικές

Δείτε πώς εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις 2020, οι οποίες αναμένεται ν’ ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πτώση των βάσεων 2020, στις περισσότερες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων, «δείχνουν» τα στατιστικά των αποτελεσμάτων των υποψηφίων και της κλιμάκωσης των μορίων. Παράλληλα, το 2020 παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση στον αριθμό των αρίστων, δηλαδή, των υποψηφίων που συγκέντρωσαν περισσότερα από 19.000 μόρια – ακόμα και περισσότερα από 18.000.

Έτσι, προβλέπεται να δούμε μεγάλη πτώση στις βάσεις των ιατρικών σχολών και γενικότερα να σημειωθεί πτώση στις σχολές Υγείας του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, αφού ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις εν λόγω σχολές είναι λίγο περισσότεροι από 1.000. Ειδικότερα για τις ιατρικές σχολές, έχει εκτιμηθεί πως η πτώση των βάσεων θα είναι «ιστορική».

Πτώση, έστω και μικρή, αναμένεται και στις βάσεις των νομικών σχολών, ενώ γενικότερα στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο όσο πιο χαμηλόβαθμη η σχολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση. Επομένως, στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών αναμένεται γενική πτώση βάσεων σε δύο ταχύτητες: Μικρή στα περιζήτητα τμήματα και αυξημένη έως -500 μόρια στις μεσαίες σχολές. Στην πτώση συμβάλλουν τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, στα Αρχαία Ελληνικά, στην Ιστορία και στην Κοινωνιολογία.

Σχετικά με το 2ο Επιστημονικό Πεδίο, των Θετικών Επιστημών, καθοδική πορεία αναμένεται να έχουν και οι πολυτεχνικές σχολές, καθώς και οι σχολές Φυσικής και Μαθηματικών. Αναμένεται πτώση της τάξεως των 150-250 μορίων στα περιζήτητα τμήματα και πιο εντυπωσιακή στις χαμηλότερης προτίμησης σχολές, κυρίως των περιφερειακών τμημάτων, που θα «φλερτάρουν» με τη βάση και θα βρεθούν πολύ πιο κάτω από τα 11.000 μόρια. Εδώ, οι επιδόσεις στη Χημεία με γραπτά κάτω από τη βάση, παίζει καθοριστικό ρόλο. Πάντως, οι επιδόσεις σε Φυσική και Μαθηματικά είναι καλύτερες από πέρυσι στα γραπτά που βαθμολογικά βρίσκονται στην κλίμακα του «άριστα».

Πτωτική πορεία αναμένεται να έχει επίσης η πλειονότητα των σχολών του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής. Στο 4ο επιστημονικό πεδίο η εικόνα δεν είναι ομοιόμορφη, καθώς αναμένεται μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές και αυξομειώσεις σε τμήματα μεσαίας βαθμολογίας. Μεγάλος αναμένεται να είναι ο αριθμός των σχολών «κάτω από τη βάση», αφού το 45% των υποψηφίων έχουν συγκεντρώσει έως 10.000 μόρια.

ieidiseis.gr

Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου: Ηλεκτρονικές Εγγραφές Γ’ Φάση περιόδου Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr