ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΒ. Γκίζας: Πρέπει να προχωρήσει η επέκταση των οικισμών και  των σχεδίων πόλης

Β. Γκίζας: Πρέπει να προχωρήσει η επέκταση των οικισμών και  των σχεδίων πόλης

Β. Γκίζας: Πρέπει να προχωρήσει η επέκταση των οικισμών και  των σχεδίων πόλης

Β. Γκίζας: Πρέπει να προχωρήσει η επέκταση των οικισμών και  των σχεδίων πόλης

Λένε πολλοί ότι οι δήμαρχοι χαίρονται που υπάρχουν αρκετά χρήματα διαθέσιμα από κοινοτικούς πόρους για προγράμματα αστικών αναπλάσεων. Και αυτό γιατί καλώς ή κακώς τα συγκεκριμένα έργα θεωρούνται έργα βιτρίνας, που μπορεί να φέρου εκλογικά οφέλη.

Ωστόσο δύσκολα θα συναντήσει κάνεις κάποιον αυτοδιοικητικό που δεν έχει εικόνα των πραγματικών και των μεγάλων αναγκών, που δυστυχώς πολλές φορές τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν καλύπτουν, καθώς καταρτίζονται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να θεωρούν ότι κάποια πράγματα στη χώρα έχουν γίνει, ενώ δυστυχώς δεν έχουν γίνει ποτέ.

Αυτό το παράδειγμα έφερε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας μιλώντας χθες στην ημερίδα που έγινε στη Ναύπακτο παρουσία και της υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη κατά την παρουσίαση της εργασίας της καθηγήτριας του Μετσόβιου Αντωνίας Μοροπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πολλές φορές αναγκαζόμαστε να ξηλώσουμε υποδομές, γιατί δεν έχουμε άλλους δημοσίους και κοινόχρηστους χώρους να αναπλάσουμε.

Η επέκταση των οικισμών, η επέκταση των σχεδίων πόλης είναι κάτι που πρέπει να προχωρήσει και η Ναύπακτος πρέπει να επεκταθεί και προς τις δύο τις πλευρές».

Ο πολεοδομικός σχεδιασμός, όπως παραδέχθηκε βέβαια ο ίδιος, σε ένα δεύτερο επίπεδο είναι δύσκολος, γιατί θα πρέπει να υπάρξει σύγκρουση με συμφέροντα και να ξεπεραστούν οι ενστάσεις που ανακύπτουν κάθε φορά που γίνεται επέκταση ενός σχεδίου πόλης.

Και αυτό γιατί είναι προφανές ότι για να δημιουργηθούν νέοι κοινόχρηστοι χώροι, κάποιες ιδιοκτησίες θα θίγονται. Αυτό όμως, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπακτίας, είναι κάτι που πρέπει επιτέλους ως χώρα να το ξεπεράσουμε.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Χωρίς εκλογές είναι εξίσου δραματικά τα πράγματα στο Νοσοκομείο;

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ