ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΒ. Αυγουλάς στον “Δυτικά Fm” για τα προβλήματα των αναπήρων: “Αν δεν το ζεις, δεν σχεδιάζεις σωστά”

Β. Αυγουλάς στον “Δυτικά Fm” για τα προβλήματα των αναπήρων: “Αν δεν το ζεις, δεν σχεδιάζεις σωστά”

Β. Αυγουλάς στον “Δυτικά Fm” για τα προβλήματα των αναπήρων: “Αν δεν το ζεις, δεν σχεδιάζεις σωστά”

Το Αγρίνιο επισκέπτεται ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και πρόεδρος της  Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Με άλλα Μάτια» με αφορμή το 1ο ΤΕDx Αγρινίου (1η Οκτωβρίου, Παπαστράτειο Μέγαρο) και μίλησε στον “Δυτικά Fm 92,8”.

Το γεγονός ότι είναι εκ γενετής τυφλός δεν στάθηκε εμπόδιο στο να εκπληρώσει τα όνειρά του αλλά και να ασχοληθεί ενεργά με την προσπάθεια να γίνει καλύτερη η ζωή συνανθρώπων μας και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία.

Γι’ αυτό άλλωστε πραγματοποιεί ενημερώσεις σε σχολεία, στο πλαίσιο προγράμματος αδειοδοτημένου από το Υπουργείο Παιδείας, όπως έκανε και στην περίπτωση του Αγρινίου (3ο Γυμνάσιο). Οι μαθητές έρχονται σε βιωματική επαφή με νέους με αναπηρία και λύνουν κάθε απορία τους, κατανοώντας την έννοια της διαφορετικότητας.

“Αν δεν το ζεις, δεν σχεδιάζεις σωστά”, είπε στη Δήμητρα Λαοπόδη ο Βαγγέλης Αυγουλάς αναφερόμενος στα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι στην καθημερινότητά τους οι ανάπηροι πολίτες. Σημείωσε ωστόσο ότι, δυνητικά, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να βρεθούν σε μια αντίστοιχη θέση οπότε ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να γίνεται “μπαίνοντας στη θέση του αλλού”. “Δεν διεκδικούμε κάτι μόνο για τους ανάπηρους. Το πεζοδρόμιο χωρίς εμπόδια το θέλουν και οι ηλικιωμένοι που βαδίζουν πιο αργά και οι γονείς με τα καροτσάκια των παιδιών, είναι δικαίωμα όλων”, σχολίασε, μεταξύ άλλων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βαγγέλη Αυγουλά στον “Δυτικά Fm 92,8”. Τι είπε για το TEDx και την ΑΜΚΕ “Με άλλα Μάτια”:

Μάθετε περισσότερα για τον Βαγγέλη Αυγουλά ΕΔΩ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ