ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΤζόρτζ Τσούνης: «Θα έμενα εδώ σε μια καλύβα, αν είχα τον πατέρα μου πίσω» είπε με δάκρυα από τον Πλάτανο

Τζόρτζ Τσούνης: «Θα έμενα εδώ σε μια καλύβα, αν είχα τον πατέρα μου πίσω» είπε με δάκρυα από τον Πλάτανο

Τζόρτζ Τσούνης:  «Θα έμενα εδώ σε μια καλύβα, αν είχα τον πατέρα μου πίσω» είπε με δάκρυα από τον Πλάτανο

Στον Πλάτανο Ναυπακτίας βρέθηκε ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης για τηλεοπτική συνέντευξη και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, ιδιαίτερα όταν μίλησε για τον αίμνηστο πατέρα του.

Φαίνεται ότι οι ρίζες και ο τόπος καταγωγής αφήνει για πάντα ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή μας. Τα αρώματα, οι άνθρωποι και οι εικόνες που κρατάμε μέσα μας, πάντα θα προκαλούν συγκίνηση. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Αμερικανού πρέσβη, Τζόρτζ Τσούνη, αφού ένα οδοιπορικό στον τόπο καταγωγής του, του έφερε δάκρυα στα μάτια.

Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζόρτζ Τσούνης, μίλησε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA, μέσα από ένα οδοιπορικό στον τόπο καταγωγής του, τον δωρικό Πλάτανο Ναυπακτίας.

Ο νέος Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στις ρίζες του, την ιστορία της οικογένειάς του, τις δουλειές του στις ΗΠΑ, αλλά και – έντονα συγκινημένος – στον πατέρα του.

«Εκτός από την οικογένεια δεν υπάρχει τίποτα άλλο στη ζωή»

Οι γονείς του του εμφύσησαν την αγάπη για την Ελλάδα, την οικογένεια. Γι΄αυτό ίσως και παντρεύτηκε Ελληνίδα, την Όλγα, η οποία κατάγεται από την ίδια περιοχή. Τόσο ο πατέρας του, όσο και η μητέρα του επέμεναν σε αυτήν την διαπαιδαγώγηση.

Από 4 χρονών δούλευε στην ταβέρνα του πατέρα του ενώ σήμερα, έχει επιχειρήσεις στο real estate και τα ξενοδοχεία, κάτι που οφείλεται στο ήμισυ στις ευκαιρίες που δίνουν οι ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε για τον πατέρα του, τον οποίο έχει χάσει εδώ και δεκαετίες, ο Αμερικανός πρέσβης δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του.

«Σκέφτομαι κάθε μέρα τι θα μου έλεγε ο πατέρας μου. Θα έμενα με χαρά εδώ σε μια καλύβα, αν είχα τον πατέρα μου, πίσω… Εκτός από την οικογένεια δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε αυτή τη ζωή».

Με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή λέει«… κάθε μέρα σκέφτομαι τον πατέρα μου… ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου…καλύτερος από εμένα. Μου είχε πει… “παιδάκι μου που δουλεύεις τόσο σκληρά, να θυμάσαι το πιο σπουδαίο είναι να βρεις μια κατάλληλη γυναίκα και να κάνεις οικογένεια…όλα τα άλλα είναι μπούρδες”», είπε.

Έκλεισε χαριτολογώντας, καθώς όπως είπε,  η μητέρα του δεν τον παίρνει τηλέφωνο για να ρωτήσει εάν έφαγε, αλλά για να του πει… «μην τρως».

Πηγή: newsit.gr

Κρήτη: Σκύλος θρηνεί για τον φίλο του στη μέση του δρόμου και δεν τον εγκαταλείπει – Συγκινητικό βίντεο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ