ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΤύρναβος: Θρίλερ με ανθρώπινο κρανίο και διάσπαρτα οστά – Τι πιθανολογείται (εικόνες)

Τύρναβος: Θρίλερ με ανθρώπινο κρανίο και διάσπαρτα οστά – Τι πιθανολογείται (εικόνες)

Τύρναβος: Θρίλερ με ανθρώπινο κρανίο και διάσπαρτα οστά  – Τι πιθανολογείται (εικόνες)

Ανάστατος ο Τύρναβος από τη μακάβρια αποκάλυψη. Κάτοικοι ειδοποίησαν τις Αρχές μετά τα ευρήματα στο σημείο.

Ένα ανθρώπινο κρανίο σε πολύ καλή κατάσταση μαζί με πολλά οστά διάσπαρτα στο σημείο, που πιθανολογείται ότι πρόκειται για το νεκροταφείο κατά την μαύρη περίοδο της πανώλης, της πανδημίας που χτύπησε σκληρά τον Τύρναβο και τα γύρω χωριά το 1813 ήρθε στο φως, από κατοίκους σε περιοχή κοντά στο Τύρναβο.

Άλλη πιθανότητα είναι το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά που βρίσκονται στο σημείο να προέρχονται από ομαδικό τάφο. Αυτά μπορεί να βρέθηκαν εκεί από την εποχή της μάχης του 1897 που έγινε κατά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας της πανώλης, μόνο στον Τύρναβο, το 1813 πέθαναν 8.600 άνθρωποι! Αυτή η φοβερή επιδημία κράτησε στη Θεσσαλία από το 1812 έως το 1816. Συγγραφείς της εποχής εκείνης επιρρίπτουν ευθύνες στις τουρκικές αρχές για την ίσως σκόπιμη αδιαφορία τους, αναφέρει το ne

Πρόκειται για ένα σημείο που υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονται ως και χίλοι σκελετοί διάσπαρτοι σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων στο tirnavospress.gr που δημοσιοποίησε τις εικόνες:

\

Αμφιλοχία – Διαρροή λυμάτων: Ξεχάστε το κολύμπι στα δυτικά σήμερα – Τι ανακοίνωσε ο Δήμος για τη βλάβη στο βιολογικό (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ