ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ Τσικνοπέμπτη θα «τσικνήσει» και τους καταναλωτές; Σταθερά ψηλά οι τιμές

Η Τσικνοπέμπτη θα «τσικνήσει» και τους καταναλωτές; Σταθερά ψηλά οι τιμές

Η Τσικνοπέμπτη θα «τσικνήσει» και τους καταναλωτές; Σταθερά ψηλά οι τιμές

Η Τσικνοπέμπτη θα «τσικνήσει» και τους καταναλωτές; Σταθερά ψηλά οι τιμές σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”. Καλύτερες οι τιμές στο Αγρίνιο από τα κρεοπωλεία της Αθήνας, αλλά οι καταναλωτές  και πάλι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και οι κρεοπώλες στο Αγρίνιο προετοιμάζονται πυρετωδώς για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές που θα σπεύσουν στα καταστήματά τους.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια «ασφυκτιά» λόγω της ανοδικής πορείας των τιμών σε πολλά προϊόντα, όλοι επιθυμούν να τσικνίσουν. Οι ενδείξεις που έχουν τα κρεοπωλεία του Αγρινίου είναι πως το απόγευμα της παραμονής και ανήμερα μέχρι το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης  θα δουλέψουν καλά, στο βαθμό που επιτρέπεται από το βαλάντιο κάθε οικογένειας, ενώ ανέκαθεν αρκετές επιχειρήσεις εστίασης για τη ημέρα αυτή διπλασίασαν τις παραγγελίες τους σε σχέση με αυτές που κάνουν καθημερινά!

Πλέον έχει πάψει να υπάρχουν παραγγελίες από οικογένειες από τις προηγούμενες ημέρες για την Τσικνοπέμπτη, όπως κατά το παρελθόν, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει αισιοδοξία στα κρεοπωλεία, καθώς «βλέπουν» πως οι Αγρινιώτισσες και οι Αγρινιώτες θα κάνουν την Τσικνοπέμπτη ένα «μικρό Πάσχα».

Ένα ευρώ πάνω το αρνάκι

Οι τιμές στα περισσότερα κρέατα παραμένουν σταθερές σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα με εξαίρεση το αρνί που έχει αυξηθεί κατά ένα ευρώ. Ωστόσο οι τιμές παραμένουν υψηλές έχοντας διατηρήσει όλες τις αυξήσεις της προηγούμενης χρονιάς. Έτσι το χοιρινό κρέας κοστίζει πλέον γύρω στα 6 ευρώ το κιλό, ενώ το αρνάκι και τα παϊδάκια ξεπερνούν τα 11 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 12 ευρώ το κιλό. Οι τιμές φυσικά στα κρεοπωλεία του Αγρινίου είναι σημαντικά μικρότερες από τις τιμές που θα συναντήσει κανείς στα μεγάλα αστικά κέντρα και την Αθήνα, όπου τα παϊδάκια φτάνουν ακόμη και 16 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχάρι ακόμη και τα 14 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά οι καταναλωτές και στο Αγρίνιο θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Αγρινίου και Περιχώρων Βασίλης Παπαθανάσης τόνισε:

Ο Βασίλης Παπαθανάσης

«Η Τσικνοπέμπτη εδώ και χρόνια είναι ένα μικρό Πάσχα για τις Αγρινιώτισσες και τους Αγρινιώτες. Όλος ο κόσμος προσπαθεί να πάρει κάτι για να ψήσει. Επιλέγει κρέατα όπως παϊδάκια, πανσέτες μπριζόλες χοιρινές, σουβλάκια, λουκάνικα. Θεωρούμε πως φέτος ο κόσμος θα κινηθεί πιο ελεύθερα σε σχέση με άλλες χρονιές σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα που έχουμε. Θα έχουμε αυξημένη κίνηση, αλλά δεν γνωρίζουμε το ποσοστό, διότι πλέον ο κόσμος παίρνει μόνο ό,τι χρειάζεται. Οι τιμές σε σουβλάκια, λουκάνικα, πανσέτα, χοιρινή μπριζόλα είναι από 6 ευρώ μέχρι και 7 ευρώ, τα αρνίσια παϊδάκια έχουν περίπου 11 ευρώ. Συνήθως αυτά επιλέγει ο κόσμος, αλλά σημασία έχει να τονίσουμε ότι ο κόσμος να επιλέξει το κρεοπωλείο της γειτονίας του, να επιλέξει ελληνικά δηλαδή κρέατα. Η κίνηση τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται κυρίως το πρωί της Τσικνοπέμπτης, αλλά  και το απόγευμα της Τετάρτης».

Ο Βαγγέλης Φράγκος τόνισε:

Ο Βαγγέλης Φράγκος

«ο κόσμος θα ψωνίσει φέτος, θα τσικνίσει. Δεν υπάρχει έλλειψη στην τοπική αγορά ως προς τα ελληνικά κρέατα. Πιστεύω πως θα είναι καλή φέτος η Τσικνοπέμπτη ως προς την κίνηση, αυτό ελπίζουμε και αυτές τις ενδείξεις έχουμε. Τα κρέατά μας είναι ντόπια, ελληνικά, αλλά την ημέρα αυτή ο κόσμος επιλέγει συνήθως αρνί, παιδάκια, χοιρινή μπριζόλα και σουβλάκια. Το αρνάκι είναι στα 11,80, η χοιρινή μπριζόλα στα 6,40, όπως και τα σουβλάκια. Η κίνηση παρουσιάζεται ο πρωί κυρίως της Τσικνοπέμπτης, αλλά και το απόγευμα της παραμονής».

Ο Αντώνης Πατσιρογιάννης επεσήμανε:

Ο Αντώνης Πατσιρογιάννης

«τα χοιρινά κρέατα, το μοσχάρι, η προβατίνα, τα λουκάνικα και το κοτόπουλο δεν έχουν αλλάξει τιμές. Αλλαγή στην τιμή υπάρχει μόνο στο αρνί, το οποίο έχει πάρει αύξηση 1 ευρώ και κοστίζει 11 ευρώ, ενώ το χοιρινό και η μπριζόλα είναι στα 6,50 ευρώ, η πανσέτα και το σουβλάκι είναι στα 6, η προβατίνα στα 3,50 και το κοτόπουλο στα 3,90. Πιστεύω πωςθα υπάρχει δουλειά φέτος και κυρίως το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης. Άλλες χρονιές τα πράγματα γενικότερα ήταν πολύ καλύτερα, γιατί και οι τιμές ήταν χαμηλότερες. Φέτος ο κόσμος περιμένει να φτάσει η Πέμπτη για να βγει και να δει τις τιμές ώστε να δει τι μπορεί να ψωνίσει γιατί είναι ζορισμένος, ενώ αυτός ο μήνας είχε και τα τέλη κυκλοφορίας για όσους τα είχαν αφήσει πίσω για την λήθη της παράτασης. Εκτιμώ πως η χρονιά θα είμαι μέτρια, διότι θεωρώ πως θα ψωνίσει ο κόσμος, αλλά όχι τις ποσότητες που ψώνιζε και αυτό φαίνεται σε μικρό βαθμό βέβαια από όσους ήδη έχουν ψωνίσει, οι οποίοι ναι με ν μπορεί να είναι ελάχιστοι, αλλά ψώνισαν μικρότερες ποσότητες».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι κρεοπώλες του Αγρινίου δεν χάνουν πάντως το χιούμορ τους… και φέτος εμπνεύστηκαν από το γεγονός ότι η Τσικνοπέμπτη με την ημέρα των ερωτευμένων απέχουν μόλις ένα 24ωρο

Έκκληση βοήθειας για τον 6χρονο Δημήτρη από το Θέρμο που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο – Το μήνυμα του Δημάρχου Σπ. Κωνσταντάρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ