ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΤσελέντης: «Κινέζικος πύραυλος θα χτυπήσει την χώρα μας»

Τσελέντης: «Κινέζικος πύραυλος θα χτυπήσει την χώρα μας»

Τσελέντης: «Κινέζικος πύραυλος θα χτυπήσει την χώρα μας»

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης σε ανάρτησή του αναφέρει: «Κινεζικός πύραυλος απειλεί να πέσει… στα κεφάλια μας.
Λοιπόν, με τις τελευταίες εκτιμήσεις και στοιχεία, η Ελλάδα είναι σε μια από τις πιθανές «τελικές» τροχιές στην ανεξέλεγκτη πτώση του κινεζικού πυραύλου στη γη, στις επόμενες 05 έως 20 ώρες. Ο λόγος για το όχημα Long March 5B, που μετέφερε στο διάστημα το πρώτο κομμάτι του διαστημικού σταθμού που κατασκευάζει το Πεκίνο

Έχει ύψος 10όροφου κτηρίου και βάρος 22 τόνων κι έρχεται πάνω μας με ταχύτητα μεγαλύτερη των 20.000 χλμ την ώρα.

Κατά βάση τα διαστημικά σκουπίδια που εισέρχονται στην γήινη ατμόσφαιρα καταστρέφονται από την τριβή αλλά αυτό μπορεί να μην συμβεί με τον 22 τόνων πύραυλο και κάποια κομμάτια του και μάλιστα μεγάλα να… επιβιώσουν με κίνδυνο να πέσουν σε κάποια κατοικημένη περιοχή.

Το πιθανότερο είναι να πέσει στη θάλασσα και το μεγαλύτερο μέρος «θα καεί» αλλά, όχι όλο. Είναι πλέον καθαρά θέμα τύχης.

Με δεδομένο ότι η Κίνα θα κατασκευάσει τον διαστημικό της σταθμό εκτοξεύοντας ξεχωριστά το κάθε κομμάτι του εγείρονται ανησυχίες για παρόμοιες καταστάσεις με τους πυραύλους που θα χρησιμοποιούνται κάθε φορά στην μεταφορά.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο την πορεία του πυραύλου

https://orbit.ing-now.com/satel…/48275/2021-035b/cz-5b/…

npress.gr

Κορονοϊός: Τι ισχύει με τα self test για εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr