ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΤρομάζουν τα πρόστιμα και στην Αιτωλοακαρνανία – Ψηφιακοί έλεγχοι και αυτόματα πρόστιμα για τους παραβάτες

Τρομάζουν τα πρόστιμα και στην Αιτωλοακαρνανία – Ψηφιακοί έλεγχοι και αυτόματα πρόστιμα για τους παραβάτες

Τρομάζουν τα πρόστιμα και στην Αιτωλοακαρνανία – Ψηφιακοί έλεγχοι και αυτόματα πρόστιμα για τους παραβάτες
  • Rapid test στον ιδιωτικό τομέα και τα λάθη δεν «συγχωρούνται» 
  • Τρομάζουν τα πρόστιμα
  • Ψηφιακοί έλεγχοι και αυτόματα πρόστιμα για τους παραβάτες
  • Αν και θετικοί στο μέτρο των rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους οι εργοδότες – έμποροι σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι σημειώνουν ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι εξοντωτικά

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει η κυβέρνηση, δίνοντας στη δημοσιότητα το πλαίσιο που θα ισχύει με τα υποχρεωτικά rapid tests που θα διενεργούνται κάθε εβδομάδα.

Από εβδομάδα μάλιστα οι έλεγχοι πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ θα επιβάλλονται αυτόματα πρόστιμα στους παραβάτες, χωρίς να γίνεται καν έλεγχος από την Επιθεώρηση Εργασίας!

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι εμβολιασμένοι (14 ημέρες μετά την τελευταία ή τη μοναδική δόση) ή δεν έχουν νοσήσει (εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει εντός 6μήνου) που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή με πρακτική άσκηση θα υποχρεούνται σε  ένα rapid test ανά εβδομάδα (δύο test στον κλάδο της εστίασης) με δικά τους έξοδα (10 €) τα οποία υποχρεούνται να κάνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία ή ιδιώτες γιατρούς. Μάλιστα το ίδιο ισχύει και για τους εργοδότες με φυσική παρουσία στο κατάστημα.

Το νέο σ’ όλη αυτή την διαδικασία, όπως προαναφέραμε είναι οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει εντός 24ωρου να στέλνουν ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19 (ΗΔΙΚΑ).

Το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας διαλειτουργεί με το Εθνικό Μητρώο Ασθενών και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού και έτσι διαμορφώνεται το ιστορικό εμβολιασθέντων και το ιστορικό διαγνωστικών ελέγχων, ενώ ο εργοδότης υποχρεούται να υποβάλλει μια νέα υπεύθυνη δήλωση κάθε εβδομάδα.

Ο Γιάννης Γιοπάνος

Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Γιάννης Γιοπάνος μιλώντας στη «Σ» για την εικόνα που υπάρχει στην τοπική αγορά σχετικά με την οικονομική κατάσταση του εργαζόμενου να καλύψει τα τεστ που είναι υποχρεωμένους να κάνει, τον ρόλο των επιχειρήσεων και τα τσουχτερά πρόστιμα τονίζει: «βάσει του νέου ΦΕΚ που βγήκε την Τρίτη, οι εργοδότες πλέον είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στο σύστημα «Εργάνη» το τεστ των ανεμβολίαστων υπαλλήλων τους που είναι υποχρεωμένοι μια φορά την εβδομάδα να υποβάλλονται.

Κάθε εβδομάδα πρέπει να ενημερώνεται το σύστημα, διότι, σε περίπτωση ελέγχου, τόσο στο κατάστημα, όσο και του συστήματος, που πλέον έτσι θα γίνεται οι περισσότεροι έλεγχοι, θα υπάρχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ αν ο εργοδότης δεν ενημερώσει το σύστημα και μέχρι και 10.000 ευρώ αν τεθεί ζήτημα ψευδούς δήλωσης.

Είναι μια σημαντικό ζήτημα και δεν πρέπει να υπάρξει παράληψη από τους εργοδότες, γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Με τις ανατιμήσεις σε όλα σχεδόν τα προϊόντα επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός και η καθημερινότητα όλων μας και το κόστος του rapid test κάθε εβδομάδα είναι σημαντική επιβάρυνση για τους εργαζόμενους. Σε νομικό επίπεδο ο εργαζόμενος επιβαρύνεται για τη διεξαγωγή rapid test κάθε εβδομάδα και αυτό είναι υποχρεωτικό μάλιστα, αλλά υπάρχουν επιχειρήσεις που βοηθάνε την κατάσταση και μετά από συνεννόηση με τον εργαζόμενό τους μοιράζονται το κόστος των τεστ των υπαλλήλων τους ή βοηθάνε μέχρι ενός σημείου.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται για να υπάρχει κανονικότητα και εφαρμογή των μέτρων πρόληψης. Είναι υπερβολικά, αλλά δεν είναι δύσκολο να γίνεται η δήλωση στο σύστημα του τεστ του ανεμβολίαστου υπαλλήλου. Πρέπει να προστατευτούμε όλοι μας, να είμαστε προσεκτικοί, γιατί το πρόστιμο είναι εξοντωτικό»

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος

Από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου ο Πρόεδρος Βασίλης Σπυρόπουλος ανέφερε: «θεωρώ πως καλό θα ήταν όλοι οι εργαζόμενοι να είναι εμβολιασμένοι, τόσο γιατί είναι θέμα υγείας, όσο και σχετικά  με την μεταδοτικότητα.

Υπάρχουν μαγαζιά που μπαίνουν και παιδιά και γενικότερα ο εργαζόμενος έρχεται σε επαφή με τον καταναλωτή και υπάρχει το ενδεχόμενο μεταδοτικότητας και αυτό είναι ότι χειρότερο θεωρώ. Τα rapid test είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να τα κάνουν οι ανεμβολίαστοι. Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει ζήτημα με το κόστος των τεστ, διότι πλέον ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχουν παντού ανατιμήσεις που αγγίζουν ακόμη και το 30% και αυτό επιβαρύνει το πορτοφόλι του εργαζόμενου.

Όταν όμως υπάρχει η επιλογή του δωρεάν εμβολίου είναι συνειδητή η επιλογή του εργαζόμενου να επιβαρυνθεί οικονομικά για να κάνει τα τεστ. Διαφωνώ κάθετα και οριζοντίως ότι πλέον οι επιχειρηματίες θα πρέπει να μπουν στην διαδικασία να ελέγχουν οι ίδιοι τα rapid test των υπαλλήλων τους, διότι υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα. Θεωρώ πως κανένας επιχειρηματίας δεν θα κρατήσει στην επιχείρησή του υπάλληλο, που να είναι θετικός στο covid και να επιβαρύνει έτσι τον ίδιο και τους πελάτες του.

Όχι να υπάρχει πρόστιμο γι΄ αυτό. Υπάρχουν ελεγκτές ή ηλεκτρονικά που μπορούν να ελέγξουν τον ίδιο τον εργαζόμενο άμεσα. Προαιρετικά ο εργοδότης να ελέγξει για τον εαυτό του τον υπάλληλό του ναι, αλλά αν λ.χ. μια εβδομάδα το αμελήσει και δεν ελέγξει και γίνει έλεγχος είναι δυνατόν να φάει 10.000 πρόστιμο; Είναι δυσβάστακτο και είναι απαράδεκτο να γίνεται αυτό μετά από τόσα που έχουν ζήσει και έχουν επιβαρύνει την οικονομία. Το να υπάρχουν πρόστιμα ενδεικτικά στη λογική να τιμωρήσει ναι, αλλά να κλείσουν την επιχείρηση όχι».

Πρόστιμα

1. Στους εργαζόμενους που δεν υποβάλλονται σε rapid test για κάθε παράβαση της εβδομαδιαίας υποχρέωσής τους για τη διενέργεια του ελέγχου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ σε περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης και 150 ευρώ για μερική απασχόληση.
2. Η παράβαση διαπιστώνεται και το πρόστιμο επιβάλλεται με πράξη του προϊσταμένου του κατά τόπο αρμόδιου Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ, κατόπιν άντλησης του τελικού αρχείου παραβατών από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
3. Εάν ο εργοδότης δεν υποβάλλει την Υπεύθυνη Δήλωση με την κατάσταση των εργαζομένων, του επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.
4. Σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης, επιβάλλεται στον εργοδότη πρόστιμο 10.000 ευρώ.
5. O εργοδότης δεν επιτρέπεται ρητά να απασχολήσει εργαζόμενο με θετικό rapid test. Σε περίπτωση που διενεργηθεί έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές και βρεθεί να το έχει πράξει, του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ.
6. Εάν ο εργοδότης δεν ενημερώσει με κάθε πρόσφορο μέσο τους εργαζομένους του για την υποχρέωση διενέργειας rapid test του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ άπαξ.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Εμβολιασμοί: Έσπασε το «φράγμα» του 50% η Αιτωλοακαρνανία

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr