ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤρολιά στους υποψηφίους δημάρχους

Τρολιά στους υποψηφίους δημάρχους

Τρολιά στους υποψηφίους δημάρχους

Τρολιά στους υποψηφίους δημάρχους οι αυξήσεις στα παράβολα των εκλογών

Εμμένει η Κυβέρνηση στην αύξηση των παραβόλων που θα πρέπει να πληρώσουν οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών το 2023. Και αυτό παρά το γεγονός σύσσωμοι οι αυτοδιοικητικοί αντιτάσσονται στην αύξηση.

Πρόκειται για μία κίνηση που – σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των υποψηφίων στο 150 % – προφανώς λειτουργεί αποτρεπτικά, οδηγώντας σε αδιέξοδο σειρά υποψήφιων δημάρχων.

Το παράβολο παραμένει σταθερό μόνο για τον υποψήφιο Δήμαρχο και για τον υποψήφιο Πρόεδρο Κοινότητας.

Και αυτό μοιάζει μάλλον με τρολιά….

Και αυτό γιατί αποτελεί κοινό “μυστικό” σε όλη τη χώρα, ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις για το παράβολο της υποψηφιότητας των δημοτικών συμβούλων ή των συμβούλων της κοινότητας  “συνδράμει” ο επικεφαλής του συνδυασμού, άρα το ποσά λειτουργούν σωρευτικά.

Για τους Συμβούλους Κοινότητας πενταπλασιάζεται, από τα 10 στα 50 ευρώ.

Για τους Δημοτικούς Συμβούλους αυξάνεται από 50 στα 80 ευρώ. Ενώ και στις Περιφέρειες, ο πολλαπλασιασμός στο “χαράτσι” των υποψήφιων είναι εντυπωσιακός.

Ο Περιφερειάρχης θα πληρώσει 500 ευρώ από 200 και ο περιφερειακός σύμβουλος 100 από 50.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, στην πρόσφατη  συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, άσκησε εκ νέου κριτική στην αύξηση των παραβόλων, αναφέροντας σχετικά:

«Έκανα έναν υπολογισμό ότι στο Δήμο μου για παράδειγμα, τα παράβολα που θα πρέπει να πληρωθούν είναι 26.000 ευρώ. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι στο μεγαλύτερο βαθμό τα πληρώνουμε εμείς».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Είδαν την Κεραμέως οι εκπρόσωποι της Ηλείας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr