Τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Διασωληνώθηκε 20χρονος φοιτητής

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Πάτρας έπειτα από το τρίτο κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για 20χρονο φοιτητή του…

nosokomeio-maska-eurokinissi

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Πάτρας έπειτα από το τρίτο κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για 20χρονο φοιτητή του πανεπιστημίου, τον οποίο εντόπισαν οι γονείς του στο σπίτι του σε δυσχερή κατάσταση. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας σε σοβαρή κατάσταση και κατόπιν διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, όπου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ διασωληνωμένος.

Με αφορμή και το νέο περιστατικό ο Διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας είπε πως θα έρθει σε επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές για να δουν σε ποιες ενέργειες θα προβούν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στα μέσα Γενάρη σε πρωτοετή φοιτητή από την Κρήτη του τμήματος Ναυπηγών, στα τέλη Φεβρουαρίου νόσησε φοιτήτρια του Μαθηματικού κατά τη διάρκεια των καταλήψεων και τώρα είναι άρρωστος ο 20χρονος φοιτητής.