ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑπό Τρίτη το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους έκαναν το εμβόλιο στο εξωτερικό

Από Τρίτη το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους έκαναν το εμβόλιο στο εξωτερικό

Από Τρίτη το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους έκαναν το εμβόλιο στο εξωτερικό

Από Τρίτη το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους έκαναν το εμβόλιο στο εξωτερικό είπε σε συνέντευξή του ο Μάριος Θεμιστοκλέους σήμερα. 

Αναλυτικά Όσοι πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού στο εξωτερικό και την ενισχυτική δόση στην Ελλάδα θα μπορούν να καταχωρηθούν στα ΚΕΠ και να εκδώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους από την Τρίτη (21.12.2021), σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στο εξωτερικό δεν θα εκδώσουν ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα ώστε να μην τους επιβάλλεται πρόστιμο από 16 Ιανουαρίου.

Για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου στους ενήλικες, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών δεν συζητά κάτι τέτοιο ωστόσο οι ειδικοί αναμένουν την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον, για την οποία θα έχουμε περισσότερα στοιχεία σε 3 με 4 εβδομάδες.

Υπενθύμισε δε ότι από τις 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν πολλά νέα ραντεβού για τα παιδιά 5-11 ετών, καθώς τα ήδη υπάρχοντα έχουν γίνει ανάρπαστα και ξεκαθάρισε ότι με βάση την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τα μικρά παιδιά δεν θα κάνουν τρίτη δόση.

Σχετικά με τους ρυθμούς των εμβολιασμών τόνισε ότι μετά τα νέα μετρά που ανακοινώθηκαν για τους άνω των 60 ετών, 125.000 πολίτες προγραμμάτισαν ή έκαναν την πρώτη δόση και ακόμη 20.000 έχουν αιτηθεί εμβολιασμό κατ’ οίκον. Τέλος, επισήμανε ότι καθημερινά κλείνονται 15.000-20.000 νέα ραντεβού.

newsit.gr

Σοκ στην Ναύπακτο: Πέθανε η Μαρία Τσακίρη από κορωνοϊό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr