ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη Ελλαδα«Τρίτη Ηλικία και φυσική δραστηριότητα στην πόλη» – Ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Τρίτη Ηλικία και φυσική δραστηριότητα στην πόλη» – Ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Τρίτη Ηλικία και φυσική δραστηριότητα στην πόλη» – Ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την Υγεία έτους 2020, διοργανώνει online ημερίδα με τίτλο «Τρίτη Ηλικία και φυσική δραστηριότητα στην πόλη» την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, στις 6 το απόγευμα.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τα ανεκτίμητα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία και την ποιότητα ζωής σε άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και  τους «έξυπνους» τρόπους παρακίνησης για φυσική δραστηριότητα σε αστικό περιβάλλον, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η φυσική δραστηριότητα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος προώθησης της υγείας και της καλύτερης ποιότητας ζωής σε άτομα που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία , προσφέροντας χιλιάδες οφέλη στον οργανισμό, όπως μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη, βελτίωση της αναπνευστικής και νευρομυϊκής απόδοσης, περιορισμό της παχυσαρκίας κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε: “Η τρίτη ηλικία είναι μια πληθυσμιακή ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά υγείας και επομένως διαφορετικές ανάγκες. Η αύξηση του αριθμού των ηλικιωμένων στο σύγχρονο κόσμο είναι σημαντική, καθώς ο ηλικιακός μέσος όρος του πλανήτη μας διαρκώς αυξάνεται. Για το λόγο αυτό δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα προγράμματα περίθαλψης των ηλικιωμένων, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Ο ρόλος της άσκησης είναι καταλυτικός στην πορεία της υγείας των ατόμων τρίτης ηλικίας. Η άσκηση προσφέρει πολλαπλά οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία των ηλικιωμένων”.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί στο ακόλουθο link:

https://upatras-gr.zoom.us/meeting/register/tJYld-yprDgqGd3EFlgLQos9k79XqnOtZ0C3?_x_zm_rtaid=eEqHmTZkSwSfD4vrOlNptQ.1608024704026.eb6e63d8eae32f8f9511f23438a33567&_x_zm_rhtaid=366

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου έπεσε θύμα βιασμού από επτά συμμαθητές της

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr