ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣε τρεις μήνες έτοιμο το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Σε τρεις μήνες έτοιμο το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Σε τρεις μήνες  έτοιμο το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Άλλο ένα κρούσμα επίθεσης αδέσποτων σε πολίτη

Σε τρεις μήνες

έτοιμο το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Στον χώρο του λαχανόκηπου θα λειτουργήσει το καταφύγιο των αδέσποτων και ο λαχανόκηπος μεταφέρθηκε στην περιοχή «Γιαννούζι»

 

Άλλο ένα περιστατικό έρχεται να συμπληρωθεί στα πολλά που καταγγέλλουν πολίτες και σχετίζονται με τα αδέσποτα της πόλης. Χθες το πρωί περίπου στις 8:30, γυναίκα δέχθηκε επίθεση από τρία αδέσποτα σκυλιά στην οδό Χαρ. Τρικούπη. Από τα τρία σκυλιά, το ένα μάλιστα την δάγκωσε. Η βοήθεια που της πρόσφεραν διερχόμενοι ήταν καθοριστική, αλλά η γυναίκα για προληπτικούς λόγους έσπευσε να κάνει αντιτετανικό ορό. Λίγη ώρα αργότερα, η γυναίκα πήγε στη δουλειά της, αλλά όμως αντίστοιχες περιπτώσεις ανέδειξαν την αναγκαιότητα παρέμβασης για την επίλυση του θέματος με τα αδέσποτα.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μελιάδης, σε διάστημα τριών μηνών περίπου θα δοθεί οριστική λύση στο θέμα των αδέσποτων. Συγκεκριμένα, τις μέρες αυτές ολοκληρώνεται η διαδικασία αδειοδότησης του καταφυγίου και στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να έχει ξεκινήσει η λειτουργία του.

Το θετικό στοιχείο όμως είναι ότι το καταφύγιο των ζώων, που αρχικά προβλέπονταν να γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στην Καμαρούλα, μεταφέρεται στον χώρο που υπήρχε μέχρι πρότινος ο δημοτικός λαχανόκηπος, ο οποίος μεταφέρθηκε από την ευρύτερη περιοχή του Δοκιμίου, στην περιοχή «Γιαννούζι», η οποία είναι πιο κοντά στην πόλη.

Η μεταφορά του δημοτικού λαχανόκηπου, κοντά στον αστικό ιστό, μόνο όφελος μπορεί να έχει για τους ενδιαφερόμενους, αφού κατά το παρελθόν φάνηκε ότι δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα ο χώρος να παραμείνει χέρσος. Θυμίζουμε ότι αρχικά η ιδέα του δημοτικού λαχανόκηπου ενθουσίασε τους Αγρινιώτες και ήταν στην σωστή κατεύθυνση, για όσους ήθελαν μια μικρή έκταση για να βάλουν οπωροκηπευτικά για το σπίτι τους, αλλά ο ενθουσιασμός ξαφνικά έσβησε και το εγχείρημα του δημοτικού λαχανόκηπου δεν άντεξε στο χρόνο, αφού λειτούργησε μια μόνο περίοδο κατά την οποία συμμετείχαν σαράντα με πενήντα άτομα.

Η μεταφορά του σε άλλο σημείο, κοντινότερο στην πόλη από το αρχικό, θα αποτελέσει έναυσμα για την εκ νέου αξιοποίηση του λαχανόκηπου από περισσότερος συμπολίτες μας που πιθανότατα θα το επιθυμούσαν, ενώ παράλληλά, ο ήδη διαμορφωμένος χώρους των δέκα στρεμμάτων με γεώτρηση, θα διατεθεί για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν στην πόλη, αλλά και ολόκληρο τον δήμο. Επίσης, αν κριθεί ότι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες και δεν επαρκεί η έκταση αυτή για την αξιοπρεπή διαβίωση των ζώων, παραπλεύρως του συγκεκριμένου οικοπέδου, υπάρχει άλλο ένα μεγαλύτερης έκτασης που άνετα μπορεί να διαμορφωθεί για το λόγο αυτό.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr