ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜε τριήμερο γλέντι «σπάνε» το πλαφόν στους γάμους

Με τριήμερο γλέντι «σπάνε» το πλαφόν στους γάμους

Με τριήμερο γλέντι «σπάνε» το πλαφόν στους γάμους

Είναι μια παλιά συνήθεια που ο κορονοϊός την επαναφέρει. Αν και σε ορισμένα σημεία της χώρας, το έθιμο διατηρείται ακόμη. Το τριήμερο γλέντι του γάμου. Αυτή είναι η λύση που έχουν βρει ζευγάρια και στο Αγρίνιο, που ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου εν μέσω πανδημίας και με το τριήμερο γλέντι επιχειρούν να «σπάσουν» το πλαφόν των 100 ατόμων.

Είτε με γλέντια στο σπίτι σε κάποιες περιπτώσεις, είτε κυρίως με το γλέντι να γίνεται επί τριήμερον σε κάποιον από τους γνωστούς χώρους δεξιώσεων, φαίνεται πως έχει βρεθεί η… παράκαμψη στο να «σπάσει» αυτό το περιοριστικό μέτρο.

Όπως και να το κάνουμε το όριο των 100 ατόμων είναι πολύ μικρό για καλύψει τις ανάγκες των ζευγαριών, που βρέθηκαν αρχικά στη δύσκολη θέση να… ξεδιαλέξουν τους καλεσμένους τους μεταξύ συγγενών, φίλων και λοιπών κοινωνικών υποχρεώσεων. Και όταν το σόϊ είναι μεγάλο ή οι κοινωνικές υποχρεώσεις πολλές, το δίλλημα, ποιος θα καλεστεί και ποιος όχι, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Η συνήθεια τριήμερου γλεντιού που επαναφέρει ο κορονοϊός αλλάζει τα δεδομένα και στους χώρους που φιλοξενούν συνήθως γαμήλιες δεξιώσεις. Τώρα πια δουλεύουν και τις καθημερινές…

Εφημερίδα Συνείδηση

Τσιόδρας και Κικίλιας: Ενημέρωση και έκκληση στην αντιπολίτευση για τον κορονοϊό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr