ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΤριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Δυτική Ελλάδα – «Βασίλισσα» η Ναύπακτος

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Δυτική Ελλάδα – «Βασίλισσα» η Ναύπακτος

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Δυτική Ελλάδα – «Βασίλισσα» η Ναύπακτος

Ανάσα δροσιάς θα αναζητήσουν οι περισσότεροι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που όλο και πλησιάζει.

Όπως όλα δείχνουν εκείνες τις ημέρες τα ξενοδοχεία της Δυτικής Ελλάδας θα υποδεχτούν αρκετό κόσμο που θέλει να κάνει μία εκδρομή και να απολαύσει μπάνια στη θάλασσα με την Αχαΐα να καταγράφει ήδη υψηλή ζήτηση και κρατήσεις.

Από κόσμο θα πλημυρίσει η αρχαία Ολυμπία, στην Ηλεία, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία η Ναύπακτος φαίνεται ότι θα καταγράψει πληρότητα που θα φτάσει 100%.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, «υπάρχει ζήτηση για το τριήμερο. Οι περισσότερες κρατήσεις είναι από κοντινά μέρη και στο μεγαλύτερο βαθμό από την Αθήνα.

Οι περισσότεροι επιζητούν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κάποιον κοντινό προορισμό για να ξεκουραστούν και να κάνουν το μπάνιο τους.

Στην Αχαΐα έχει κόσμο όλος ο νομός, από την Ακράτα, το Αίγιο και το Λόγγο μέχρι την Καλογριά. Όλα τα καλοκαιρινά παραθαλάσσια ξενοδοχεία θα δουλέψουν.Το αν η πληρότητα θα είναι 70, 80 ή 90%, δεν το ξέρουμε αυτή την στιγμή.

Αναλόγως με τον τύπο της διατροφής και τον τύπο του ξενοδοχείου οι τιμές θα κυμανθούν από 60-80 ευρώ τη βραδιά, με πρωινό. Μέχρι και την τελευταία στιγμή γίνονται κρατήσεις, το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ζήτηση.

Ωστόσο ένα τριήμερο δεν είναι κριτήριο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί να χαιρόμαστε επειδή δουλεύουμε 3 ή 4 μέρες.

Το επόμενο διάστημα η περιοχή μας θα είναι από τις λίγες που θα σημειωθεί πτώση καθώς μεγάλο κομμάτι του εισερχόμενου τουρισμού προερχόταν από τη Ρωσία, την Ουκρανία και από τη Λευκορωσία. Πρόκειται για μία πτώση πάνω από 20%.

Ήδη στο αεροδρόμιο του Αράξου είναι πολύ λίγες πτήσεις για την ώρα, θα λείπει και φέτος το ρωσικό στοιχείο».

Όπως αναφέρει στο thebest.gr, o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλης Τηλιγάδας, το τριήμερο στην περιοχή θα γίνουν δύο σημαντικές εκδηλώσεις κι έτσι η πληρότητα φτάνει το 100%.

«Οι περιοχές γύρω από την Αρχαία Ολυμπία έχουν μία πληρότητα που αγγίζει το 40%. Η ζημιά τον Φεβρουάριου και του Μαρτίου ήταν μεγάλη καθώς ακυρώθηκαν σχολικές εκδρομές από το εξωτερικό.

Ωστόσο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα γίνει μία εκδήλωση με 12 ολυμπιονίκες, θα γίνει κάποιο αγώνισμα στο άλμα επί κοντώ, μπροστά στο δημαρχείο. Θα πραγματοποιηθεί και μία εκδήλωση με μηχανές με 170 συμμετοχές.

Γενικότερα, στις κοντινές περιοχές οι κρατήσεις γίνονται την τελευταία στιγμή. Η ενέργεια, η ακρίβεια των προϊόντων και η βραχυχρόνια μίσθωση παραμένουν βασικά προβλήματα του κλάδου.

Τέλος όπως αναφέρει στο thebest.gr o πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ναυπακτίας, Χαράλαμπος Καρβούνης, η πληρότητα στη Ναύπακτο έχει ήδη αγγίζει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το 90% .

«Ήδη βρισκόμαστε στο 90% πληρότητα. Η Ναύπακτος είναι ένας κοντινός και ελκυστικός προορισμός χωρίς πολλά μεταφορικά έξοδα. Είναι ένα μέρος που αρέσει στον κόσμο.

Οι τιμές είναι προσιτές και κυμαίνονται από τα 50- 100 ευρώ ανάλογα το ξενοδοχείο και τις παροχές. Φαίνεται ότι θα έχουμε μία καλή συνέχεια και για το καλοκαίρι, εκτός απροόπτου» λέει.

thebest.gr 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μεσολογγίου στη μάχη της δασοπροστασίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ