ΠΑΣΟΚ - Γ. Ζήσιμος: «Δεν θεωρώ αποτυχία ότι στην Αιτωλοακαρνανία είμαστε πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ για 60 – 70 ψήφους»

"Στην Αιτωλοακαρνανία το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ελάχιστους ψήφους διαφορά, 60 με 70 ψήφους είναι η διαφορά των δύο κομμάτων. Ουσιαστικά δεν θεωρώ ότι έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ίδιο θα ίσχυε και για το ΠΑΣΟΚ αν προηγούνταν με τους ίδιους ψήφους" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζήσιμος

«Τριγμοί» στο ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα - Γ. Ζήσιμος: «Δεν θεωρώ αποτυχία ότι στην Αιτωλοακαρνανία είμαστε πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ για 60 – 70 ψήφους»

«Αν δεν υπάρξει συνεργασία…» λέει ο γραμματέας στην Αιτωλοακαρνανία. «Τριγμοί» στο ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", στην οποίο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας Γ. Ζήσιμος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν θεωρώ αποτυχία ότι στην Αιτωλοακαρνανία είμαστε πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ για 60 – 70 ψήφους»

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Ξεκίνησαν τα «όργανα» στο ΠΑΣΟΚ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Αρκετά στελέχη και βουλευτές του κόμματος έχουν θέσει θέμα ηγεσίας, επιχειρώντας έτσι να οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό το κόμμα στις κάλπες, ώστε μέσα από τη διαδικασία αυτή να υπάρξει ενδεχομένως νέα ηγεσία και να υπάρξει μια δυναμική επανεκκίνηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, με στόχο τις εθνικές εκλογές.

Γενικότερος στόχος είναι να συγκροτηθεί ένας δυναμικός εναλλακτικός πόλος απέναντι στη ΝΔ και γι’ αυτό όσοι «πρωταγωνιστούν», έχοντας θέσει ζήτημα ηγεσίας, ζητούν την άμεση σύγκλιση των οργάνων έχοντας διττό σκοπό, τόσο για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος όσο και τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την επόμενη μέσα στο κόμμα.

Στον αντίποδα, το επιτελείο Ανδρουλάκη απαντά ότι θέτοντας ζήτημα ηγεσίας προκαλούν εσωστρέφεια και εσωκομματική περιδίνηση, ενώ επικαλείται και το καταστατικό του κόμματος, βάση του οποίου οι κάλπες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προβλέπονται στο τέλος του 2025.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ζήσιμος μιλώντας στη «Σ» σχολιάζει τόσο τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και τις εξελίξεις στο κόμμα σχετικά με το θέμα ηγεσίας που έχει τεθεί.

Ο Γιώργος Ζήσιμος

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στην Αιτωλοακαρνανία το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ελάχιστους ψήφους διαφορά, 60 με 70 ψήφους είναι η διαφορά των δύο κομμάτων. Ουσιαστικά δεν θεωρώ ότι έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ίδιο θα ίσχυε και για το ΠΑΣΟΚ αν προηγούνταν με τους ίδιους ψήφους. Το ίδιο είναι πάνω -κάτω και τα δύο κόμματα.

Να τονίσω όμως ότι το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά του από τις προηγούμενες ευρωεκλογές και ανέβασε και τα ποσοστά του ως προς το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Αυτό είναι σημαντικό για μας. Το να διπλασιάζεις σχεδόν τα ποσοστά σου είναι επιτυχία και δεν το θεωρώ αποτυχία ότι είμαστε δεύτεροι πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ για 60 – 70 ψήφους. Επίσης, να τονίσουμε ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας.

Τι ακριβώς εννοώ. Στις μικρότερες πόλεις του νομού, εκεί δηλαδή που υπάρχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, τα λαϊκά στρώματα δηλαδή που αποτελούν κομμάτι της μεσαίας τάξης που συγκρότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τη μεταπολίτευση, βλέπουμε ο κόσμος να γυρνά στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα τον νομού, το ΠΑΣΟΚ πήγε όπως πήγε σε πανελλαδικό επίπεδο, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Αυτό πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά. Πρέπει να δούμε και να εξετάσουμε ότι στις μικρότερες πόλεις ο κόσμος έρχεται στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν συμβαίνει και αυτό.

Για να θέσουν θέμα ηγεσίας τόσα στελέχη σίγουρα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Εγώ όμως δεν είμαι από αυτούς που θα θέσουν θέμα ηγεσίας, διότι είμαι πολύ μικρός στην ιεραρχία. Οφείλω όμως να εξετάζω και λαμβάνω τα μηνύματα όλων των υπολοίπων.

Συνεπώς, όταν τόσα στελέχη του κόμματος βγήκαν απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη και σε συνδυασμό με το ότι αρκετός κόσμος διαμαρτύρεται για τη μη αύξηση των ποσοστών μας σημαίνει ότι κάτι φταίει. Αυτό θα το εξετάσει ο Πρόεδρος, οφείλει να το δει και έχει χρέος να αναγνώσει τα μηνύματα και να δει τι πρέπει να γίνει. Όλα είναι ανοιχτά και όλα θα κριθούν. Για να δημιουργηθεί όλο αυτό προφανώς ο Ανδρουλάκης και η ομάδα του κάτι δεν κάνουν καλά.

Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω απολύτως τίποτε σχετικά με συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Αριστερά, αλλά σημασία έχει ότι στο χώρο της κεντροαριστεράς θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία. Αν δεν υπάρξει συνεργασία και δεν μεγαλώσει η κεντροαριστερά μονιασμένη θα υπάρχει απέναντι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης όπου θα κυριαρχούν και τα επόμενα χρόνια. Αν θέλουν όπως λένε να μην υπάρχει κυριαρχία της ΝΔ θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, διαφορετικά όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντα στο καφενείο».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χρ.Σταρακά: Συμμετείχε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών για τη διάβρωση των ακτών

Η χώρα με τις εκατοντάδες χιλιάδες ακτογραμμές της, μετά και τις καταστροφές του περασμένου έτους, έχει ανάγκη από αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και από ένα ολιστικό εθνικό στρατηγικό σχέδιο