ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΤρεις νεκροί πεζοναύτες: 7 χρόνια τώρα αναζητούνται απαντήσεις στο “γιατί”

Τρεις νεκροί πεζοναύτες: 7 χρόνια τώρα αναζητούνται απαντήσεις στο “γιατί”

Τρεις νεκροί πεζοναύτες: 7 χρόνια τώρα αναζητούνται απαντήσεις στο “γιατί”

Πριν από 7 χρόνια , τρεις Πεζοναύτες, ανάμεσά τους και ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος από την Πάτρα,  έπεφταν νεκροί στο πεδίο βολής στα στα Γλαφυρά Μαγνησίας. Η οικογένεια του Φώτη μας υπενθυμίζει την τραγωδία αλλά και το γεγονός ότι εδώ και 7 χρόνια δεν υπάρχουν απαντήσεις για τον άδικο χαμό τους.

Η επιστολή:

Φώτης Ανδρικόπουλος, ο Πατρινός πεζοναύτης που έφυγε εντελώς άδικα από τη ζωή μαζί με άλλα δυο παλικάρια πριν 7 χρόνια δεν πρόκειται να ξεχαστεί ΠΟΤΕ!

Σήμερα το ημερολόγιο γράφει 3 Οκτωβρίου 2021, τότε έγραφε 7 Οκτωβρίου 2014. Σήμερα η τοποθεσία είναι το κοιμητήριο Αγίου Αθανασίου Πετρωτού Πατρών, τότε ήταν το πεδίο βολής στα Γλαφυρά Μαγνησίας. Σήμερα εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκε στεφάνι υπό το άκουσμα του Εθνικού ύμνου, τότε τρία παλικάρια ντυμένα με την στολή των Πεζοναυτών και φορώντας τον τιμημένο πράσινο μπερέ ανατινάσσονταν κατά τη διάρκεια μοιραίας άσκησης βυθίζοντας στο πένθος τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις…

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί στο κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου Πετρωτού Πατρών το 7ετές μνημόσυνο για τον έφεδρο επιλοχία πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλο που έχασε τη ζωή του στις 7 Οκτωβρίου του 2014 στα Γλαφυρά Μαγνησίας, όταν όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία και κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης του 505 Τάγματος Πεζοναυτών της 32ης ΤΑΞΠΝ Βόλου, διερράγη ο σωλήνας όλμου σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Ο 19χρονος Φώτης μαζί με δύο επαγγελματίες οπλίτες τον Αναστάσιο Μεζάλα 34 ετών και τον Γεώργιο Ορφανίδη 33 ετών σταμάτησαν την κλεψύδρα του χρόνου, βάφοντας την Γαλανόλευκη με το χρώμα που την γεμίζει πόνο, το κατακόκκινο του αίματος.

Συγγενείς, φίλοι και στρατιωτικοί των Ειδικών Δυνάμεων έδωσαν το παρών στο Άγιο Αθανάσιο Πατρών για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου Πεζοναύτη. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι αξιωματικοί: Αντισυνταγματάρχης Γαρδέρης Βλάσης, υπασπιστής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και παλαιός πεζοναύτης, ο Υποδιοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεχνικού Πατρών Συνταγματάρχης Αλεξίου Γεώργιος, ο Διευθυντής Σπουδών του ίδιου Κέντρου Αντισυνταγματάρχης Λέτσιος Αναστάσιος και ο Συνταγματάρχης Γκαβούνος Γεώργιος εκ της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Βόλου.

Η τραγωδία που προκάλεσε ανείπωτη θλίψη στο Πανελλήνιο

Ο Φωτάκος από το Πετρωτό Πατρών είχε όνειρο ζωής να φορέσει τον πράσινο μπερέ. Στις αρχές του Οκτώβρη του 2014, μόλις στα 19 του χρόνια, ήταν γεμάτος χαρά που υπηρέτησε την πολυαγαπημένη του Πατρίδα από το πόστο των Ειδικών Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της θητείας του και έτοιμος πια να πάρει το απολυτήριο από την στρατιωτική ζωή και να επιστρέψει σε οικογένεια και φίλους. Όμως, ο αυτός ο οπλίτης θητείας δεν πρόλαβε να βάλει τα πολιτικά του ρούχα ούτε να πάρει πίσω την ταυτότητά του. Την 7η του Οκτώβρη πριν 7 χρόνια, όλα έμοιαζαν συνηθισμένα στο πεδίο ασκήσεων των Γλαφυρών Βόλου. Μια άσκηση ρουτίνας προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών. Ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφτανε από το πουθενά μια μαύρη Αποβατική Άκατος με τον Θεριστή Καπετάνιο της να πάρει για μια παντοτινή απόβαση τα τρία άτυχα παλικάρια. Ξαφνικά διερράγη ο σωλήνας του όλμου…. το Εθνόσημο όπως και το ΘΑΡΣΗΝ ΧΡΗ έμειναν αιώνια πλέον φορεμένα στην καρδιά των τριών πρασινοσκούφηδων. Τα σώματα των παιδιών διαλύθηκαν και η Ελλάδα ντύθηκε στα μαύρα.

Έκτοτε έμεινε αναπάντητο ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ…

Κάποιοι ήθελαν να ξεχαστεί το γεγονός. Όμως, υπάρχουν άλλοι που δεν θα αφήσουν να συμβεί αυτό. Η οικογένεια του Φώτη Ανδρικόπουλου θα συνεχίζει να αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση όχι μόνο για την ψυχή του παιδιού της αλλά κυρίως επειδή δεν επιθυμεί στην θέση της να βρεθεί ΠΟΤΕ καμία άλλη ελληνική οικογένεια. Θα συνεχίζει τον αγώνα της να θυμίζει σε όλους τη θυσία των παιδιών στα Γλαφυρά Μαγνησίας πριν 7 χρόνια…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΜΦΙΒΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!

ΘΑΡΣΗΝ ΧΡΗ!

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΕΚ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΙΟΥ

Πηγή: militaire.gr

Τρίκαλα: Νεκρός σε χαράδρα ο αγνοούμενος κυνηγός – «Ξαφνικά άνοιξε η γη και τον κατάπιε»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr