ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΌλα στο τραπέζι για την ενεργειακή κρίση – Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας : Πιθανή η συσκότιση «εφόσον χρειαστεί»

Όλα στο τραπέζι για την ενεργειακή κρίση – Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας : Πιθανή η συσκότιση «εφόσον χρειαστεί»

Όλα στο τραπέζι για την ενεργειακή κρίση – Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας : Πιθανή η συσκότιση «εφόσον χρειαστεί»

Όλα στο τραπέζι για την ενεργειακή κρίση – Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Πιθανή η συσκότιση «εφόσον χρειαστεί»

Τίποτα από ό,τι φαίνεται δεν αποκλείεται ως μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Για παράδειγμα καθησυχαστικός εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, για την ενεργειακή κρίση επισημαίνοντας πως είναι πολύ μικρές, σχεδόν μηδενικές τις πιθανότητες για διακοπές ρεύματος ή ρεύμα με «δελτίο». Απόλυτα βέβαιος δεν είναι…

Την ίδια ώρα η πρόταση για μείωση του οδοφωτισμού και γενικότερα του φωτισμού στους δημόσιους χώρους, ως ένα από μέτρα, αρχικά έφερε την αντίδραση των Δημάρχων της χώρας, αλλά στην πορεία φαίνεται ότι αυτό το μέτρο “χωνεύεται” και κάποιοι το αποδέχονται ως πιθανό μέτρο.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και του Δημάρχου Γ. Αποστολάκη για την ενεργειακή κρίση υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του ενεργειακού κόστους. Έτσι, δεν κρύβει την πιθανότητα να εφαρμοστεί το μέτρο της συσκότισης κοινοχρήστων χώρων και μνημείων, «εφόσον χρειαστεί».

«Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πρόγραμμα συσκότισης σε δημόσιους χώρους και μνημεία, γεγονός που θα οδηγήσει και τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στην εφαρμογή του, εφόσον χρειαστεί. Οφείλουμε, λοιπόν όλοι από κοινού να τηρήσουμε τα μέτρα και να στραφούμε στην μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με όποιον τρόπο μπορούμε, διότι η αλόγιστη χρήση της θα έχει βαρύτατες συνέπειες στο Δήμο μας και συνάμα στους Δημότες μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Απίθανο παρκάρισμα στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ