ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΤράπεζα Θεμάτων: Αλαλούμ τέλος – Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας

Τράπεζα Θεμάτων: Αλαλούμ τέλος – Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας

Τράπεζα Θεμάτων: Αλαλούμ τέλος – Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας

Τράπεζα Θεμάτων: Αλαλούμ τέλος. Ομαλά χθες οι εξετάσεις μετά το διήμερο χάρος που προκάλεσε η κυβερνοεπίθεση. Δεν πείθονται οι εκπαιδευτικοί από τα περί επίθεσης από χάκερς, «δεν συντηρήθηκε η πλατφόρμα» λένε. Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας στην εφημερίδα “Συνείδηση”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σε Γολγοθά εξελίχθηκαν οι εξετάσεις για πολλούς μαθητές της χώρας, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 165 εκατ. χτυπήματα στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων φέρνοντας προβλήματα.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα (29/5) και την Τρίτη (30/5) η Τράπεζα Θεμάτων δέχτηκε ένα τεράστιο κύμα κυβερνοεπιθέσεων από 114 χώρες, με το σύστημα να μπλοκάρει και τα θέματα να δοθούν σε πολλά σχολεία της χώρας με καθυστέρηση ωρών. Χθες ωστόσο η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Β ΕΛΜΕ Βαγγέλη Τσούκα την πρώτη ημέρα κυριολεκτικά όλα τα σχολεία του νομού, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ, αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα με την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα να αναμένουν ακόμη και 2,5 ώρες εκπαιδευτικοί και μαθητές για να λάβουν τα θέματα. Την δεύτερη ημέρα, την Τρίτη, στην Αιτωλοακαρνανία τα προβλήματα δεν ήταν τόσο σοβαρά!

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί είναι εξαγριωμένοι όχι μόνο με το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν συντήρησε την πλατφόρμα, όπως δηλώνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν όλα αυτά τα προβλήματα, τα οποία  ήταν σε βάρος των μαθητών. Τονίζουν πως τέτοιες δηλώσεις είναι προσβλητικές και υποτιμητικές για τους εκπαιδευτικούς.

Ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Βαγγέλης Τσούκας μιλώντας στη «Σ» για το ζήτημα επεσήμανε:

Ο Βαγγέλης Τσούκας

«την πρώτη ημέρα τα προβλήματα με την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων ήταν πολλά και σοβαρά, ενώ την δεύτερη ημέρα, που έπεσε και πάλι η πλατφόρμα, στην Αιτωλοακαρνανία δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Όμως, την πρώτη ημέρα όλα τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ, αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα, κυριολεκτικά όλα τα σχολεία. Σημειώθηκε καθυστέρηση στα σχολεία του νομού για να πάρουν τα θέματα οι εκπαιδευτικοί και να τα δώσουν στα παιδιά ακόμη και 2 ή και 2,5 ώρες.

Επίσης, δεν έγινε το αυτονόητο. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε εντολή, αφού διαπιστώθηκε πως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, κάθε σχολείο να βγάλει τα δικά του θέματα. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τα δύο από τα τέσσερα θέματα μπαίνουν από τον καθηγητή του σχολείου και τα υπόλοιπα δύο αποστέλλονται από την Τράπεζα Θεμάτων. Έτσι θα αποφεύγονταν το μπάχαλο αυτό που συνέβη, το οποίο ήταν ουσιαστικά σε βάρος των παιδιών μας.

Ταλαιπωρήθηκαν οι μαθητές και εκτός από τη διαδικασία των εξετάσεων που είναι ψυχοφθόρα είχαν και αυτό το πρόβλημα. Είναι δυνατόν να περιμένει ο μαθητής να γράψει στις 08.00 και να παίρνει τα θέματα στις 10.30; Απαράδεκτο γεγονός, όπως και απαράδεκτες και υποτιμητικές ήταν οι δηλώσεις του κ. Ψαριανού για τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Πανελλαδικά και τις δύο ημέρες τα προβλήματα ήταν σοβαρά και ήταν απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας να μιλά για κυβερνοεπιθέσεις. Η πλατφόρμα με τη Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και η πλατφόρμα του my school χρειάζονται συντήρηση, ενώ την τελευταία τετραετία δεν διατέθηκαν καθόλου χρήματα για την συντήρηση των προγραμμάτων αυτών και γι’ αυτό η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων κυριολεκτικά τινάχθηκε στον αέρα.

Είναι δυνατόν να μιλάει το υπουργείο για κυβερνοεπίθεση; Μπήκαν δηλαδή στην πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων χάκερς από 140 χώρες; Είναι σοβαρό αυτό να λέγεται επίσημα;

Επίσης, είναι άθλιες οι δηλώσεις του κ. Ψαριανού, όπως προαναφέραμε, ο οποίος κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς ως καθάρματα. «Σκουλήκια, αλήτες, αρχιμαφιόζοι που πρέπει να πάνε στα σπίτια τους» δήλωνε θεωρώντας πως οι καθηγητές είναι υπεύθυνοι για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την Τράπεζα Θεμάτων.

Δεν γίνεται να εκφράζει τέτοια λόγια ένας άνθρωπος που ήταν και υποψήφιος του κυβερνόντος κόμματος. Δεν φέρει καμία ευθύνη ο κλάδος των εκπαιδευτικών, αλλά η ευθύνη είναι αποκλειστικά του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αν και ήξερε πως θα έρχονταν εξετάσεις δεν συντήρησε καθόλου την πλατφόρμα».

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά σχετικά με την κυβερνοεπίθεση των χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων και το αλαλούμ που προκλήθηκε στις ενδοσχολικές εξετάσεις των Λυκείων.

Μετά την σύσκεψη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

Οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων. Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ο Πάνος Μαρνέζος για την 6η “Ελαία” στον “Δυτικά FM”: Να αναδειχθούν οι εξαγωγικές δυνατότητες της ελιάς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ