ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓια τραμπούκικη συμπεριφορά του Δημάρχου Μεσολογγίου μιλά η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Για τραμπούκικη συμπεριφορά του Δημάρχου Μεσολογγίου μιλά η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Για τραμπούκικη συμπεριφορά του Δημάρχου Μεσολογγίου μιλά η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Για τραμπούκικη συμπεριφορά του Δημάρχου Μεσολογγίου μιλά η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α.) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου για ανεπίτρεπτη, αλαζονική και επιθετική συμπεριφορά, όπως και άσκηση σωματικής βίας, σε βάρος εργαζομένων του Δήμου, και ταυτόχρονα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της προς το Σωματείο Εργαζομένων, που αποφάσισε να στραφεί νομικά εναντίον του Δημάρχου.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, ο Δήμαρχος της πόλης έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα κρεσέντο ανάρμοστης και απαράδεκτης συμπεριφοράς που περιλαμβάνει από εκφοβισμούς, λεκτικές επιθέσεις, μέχρι και περιστατικά άσκησης σωματικής βίας σε βάρος εργαζομένων. Στο στόχαστρο του βρέθηκε μέχρι και ο Πρόεδρος του Σωματείου, κάτι που τον καθιστά ασυγκράτητο και… επικίνδυνο.

Σε μία προσπάθεια οι εργαζόμενοι να αμυνθούν και να συνετίσουν τον ευέξαπτο, θερμοκέφαλο και επιθετικό Δήμαρχο, που χρησιμοποίησε εκφράσεις πεζοδρομίου σε βάρος τους (π.χ. καθάρματα, αλήτες, τεμπέληδες) κατέφυγαν στο νόμο. Ο Πρόεδρος του Σωματείου κατέθεσε μήνυση για εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Δημάρχου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Δήμαρχος μία πόλης που φέρει τον τίτλο «Ιερά Πόλη», αντί να διδάσκει ήθος και πολιτισμό επιδεικνύει, δυστυχώς, μία συμπεριφορά τραμπούκικη. Δεν πρόκειται όμως να γίνει ανεκτή από κανέναν. Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Η Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. καλεί τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου να σταματήσει εδώ και τώρα να επιτίθεται στους εργαζόμενους και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης του. Αν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα καλά θα κάνει να στραφεί αλλού…

Η Π.Ο.Ε.Ο.Τ.Α. επίσης, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και στηρίζει τις όποιες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων που απορρέουν από το δικαίωμα προάσπισης της σωματικής τους ακεραιότητας, της προσωπικότητας τους και ασφαλώς της θέσης εργασίας τους.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ρεπορτάζ του AlJazeera στη λιμνοθάλασσα για την κλιματική αλλαγή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr