ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Το τραγούδι της Ανέττας»

«Το τραγούδι της Ανέττας»

Η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου παρουσίασε το τελευταίο της βιβλίο στο Αγρίνιο

«Το τραγούδι της Ανέττας»

Δύο παράλληλες ιστορίες για την αλύτρωτη αγάπη

 

Το τελευταίο βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου, «Το Τραγούδι της Ανέττας», δυο παράλληλες ιστορίες για την αγάπη και τον έρωτα, παρουσίασε χθες το απόγευμα η συγγραφέας στο Αγρίνιο, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα σε καφέ της πόλης. Η συγγραγέας συνομίλησε με το κοινό που παρακολούθησε την βιβλιοπαρουσίαση και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της. Για το «Τραγούδι της Αννέτας», που περιέχει δύο ιστορίες που εξελλίσονται παράλληλα, μια στο παρελθόν κατά την Ενετοκρατία και η άλλη στη σύγχρονη Αθήνα, μίλησε η εκπαιδευτικός Αγγελική Μπαλαούρα.

 

Δήμητρα Ιωάννου, συγγραφέας

«Χαίρομαι πραγματικά που είμαι στο Αγρίνιο γιατί έχω βρει πολλούς καινούριους φίλους, υπέροχο περιβάλλον και πολύ ωραίους ανθρώπους. Είναι χαρά μου που έρχομαι εδώ και παρουσιάζουμε το «Τραγούδι της Αννέτας». Είναι το δεύτερο μου βιβλίο και εκδίδεται από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Πρόκειται για δύο ιστορίες οι οποίες είναι παράλληλες. Η μια ιστορία είναι στο παρελθόν και αναφέρεται στην εποχή της ενετοκρατίας, ενώ η άλλη αναφέρεται στην Αθήνα της σύγχρονης εποχής. Στη σύγχρονη εποχή, είναι μια γυναίκα στο κατώφλι των 40 ετών, η οποία από φόβο και ανασφάλειες παντρεύεται τον λάθος άνθρωπο και το πληρώνει. Έχοντας διαλέξει αυτό το θέμα για να εστιαστώ, θέλω να καταδείξω το πόσο οι άνθρωποι δεν πρέπει να σχετίζονται με βάση τον φόβο αλλά την αγάπη και αλλαγμένοι από τις ανασφάλειές τους, γιατί μόνο έτσι κάνουν σωστές επιλογές. Από την άλλη μιλάμε για τα Επτάνησα, όπου δίνεται ένα άλλο μήνυμα, ότι όταν η αγάπη είναι αυθεντική και ουσιαστική, δεν χάνεται. Βρίσκει τρόπους να προχωρήσει και να εκφραστεί και να γίνει μια κάθαρση ακόμη κι αν περάσει πάρα πολύς καιρός, ακόμη κι αν περάσουν αιώνες. Τα υπόλοιπα στο βιβλίο…

Για το επόμενο βιβλίο, έχω ήδη την ιστορία μιας γυναίκας, μιας υπέροχης και πολύ γοητευτικής ηρωίδας, η οποία με έχει πραγματικά συναρπάσει κι ελπίζω κι εσάς. Τα υπόλοιπα έπονται!»

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr