ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤους ξεσπίτωσαν οι κατολισθήσεις

Τους ξεσπίτωσαν οι κατολισθήσεις

Τους ξεσπίτωσαν οι κατολισθήσεις

Τους ξεσπίτωσαν οι κατολισθήσεις και οι σοβαρές ζημιές στις οικείες, οδήγησαν συγγενείς και φίλους, στα ξενοδοχεία που μίσθωσε ο δήμος Αγρινίου

Από το πρώτο βράδυ που ξεκίνησαν τα προβλήματα για τους πληγέντες από την θεομηνία στον δήμο Αγρινίου η δημοτική αρχή μερίμνησε για να προσφέρει στέγη στα άτομα και τις οικογένειες που επλήγησαν.

Από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όπου ξεκίνησαν να σημειώνονται τα περισσότερα προβλήματα οι πρώτοι δημότες του Αγρινίου μπήκαν σε ξενοδοχείο του Αγρινίου για να φιλοξενηθούν για όσο χρειαστεί, καθώς, διαπιστώθηκε πως τα σπίτια τους αντιμετωπίζουν κίνδυνο ως προς τη στατικότατα ή είναι δύσκολη η πρόσβασή σ’ αυτά ή και έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή ακόμη και έχουν πέσει, κάτι βεβαία που άρχισε να φαίνεται τις επόμενες ημέρες και ώρες.

Ωστόσο, ήδη από το πρώτο βράδυ, από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, οι πρώτοι πληγέντες πέρασαν το κατώφλι ξενοδοχείων, αν και οι περισσότεροι επέλεξαν να φιλοξενηθούν στο σπίτι συγγενικών τους προσώπων.

«Από το πρώτο βράδυ φιλοξενήθηκαν συνάνθρωποί μας σε ξενοδοχείο. Προχθές πήγαν στο ξενοδοχείο 10 άτομα, χθες 12 άτομα και γενικότερα υπάρχει κινητικότητα. Η κινητικότητα αυτή δεν είναι τεράστια, διότι οι περισσότεροι πληγέντες επέλεξαν να διαμείνουν στα σπίτια φίλων και συγγενών, ενώ πολλές οικίες που επλήγησαν λ.χ. στο Λαμπίρι, δεν είναι κύριες κατοικίες, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να μεταφερθούν στην κύρια κατοικία τους. Πάντα όμως υπάρχει κόσμος που πρέπει να εξυπηρετηθεί. Σε καθημερινή βάση από το πρώτο βράδυ της θεομηνίας μέχρι και σήμερα διαμένουν σε ξενοδοχείο 10 με 12 άτομα. Αυτό συμβαίνει, διότι κάθε μέρα μπορεί να υπάρχει μια λύση για έναν συνάνθρωπό μας και ταυτόχρονα να προκύπτει νέο πρόβλημα, που επηρέασε και σπίτια σε άλλη περιοχή του δήμου Αγρινίου. Συνεπώς σημειώνεται η διακύμανση αυτή στους φιλοξενούμενους των ξενοδοχείων. Χρησιμοποιούνται δύο ξενοδοχεία στο Αγρίνιο και θα είναι διαθέσιμα για όσο χρειαστεί, ακόμη και για έναν μόνο συμπολίτη μας. Την πρώτη ημέρα δήλωσαν φιλοξενία σε ξενοδοχείο περισσότερα άτομα απ’ αυτά που τελικά πήγαν , αλλά από την επόμενη τα άτομα αυξήθηκαν» τόνισε μιλώντας στη «Σ» ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Αναπληρωτής Δήμαρχος Αγρινίου Κώστας Καλαντζής.

Ο δήμος Αγρινίου αναπτύσσοντας άμεσα τα αντανακλαστικά του «ενεργοποίησε» όλες τις κοινωνικές δομές σε όλους τους τομείς, για να σταθούν εμπράκτως στο πλευρό των πληγέντων.

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Αυτοψία Παπαναστασίου στα χωριά της Δ.Ε. Παναιτωλικού

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η εκτίμηση  των ζημιών σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου. Τεχνικά κλιμάκια ελέγχουν τις εκτεταμένες καταστροφές στις Δημοτικές  Ενότητες, προκειμένου να γίνει  καταγραφή  των κατοικιών που έχουν πληγεί από τα ακραία πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα.

Στην Δημοτική Ενότητα Παναιτωλικού, συγκεκριμένα στην Αγία Βαρβάρα, Αγία Παρασκευή, Σκουτερά, Σιτώμενα  τα συνεργεία επιχειρούν αδιάκοπα για τη διάνοιξη του οδικού δικτύου που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα από τις καθιζήσεις και τις κατολισθήσεις.  Τις εργασίες αποκατάστασης παρακολούθησε χθες ο Δήμαρχος Αγρινίου με τον Γεν. Γραμματέα  Δημήτρη Τζιώλη και τον Αντιδήμαρχο Θύμιο Γρίβα.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ενημερώθηκε από τους προέδρους  Ευθύμη Ζαφείρη και την Κ. Καψάλη για τη σημερινή κατάσταση των πληγεισών περιοχών. “Παλεύουμε με το χρόνο για να αποκαταστήσουμε τις καταστροφές  και να βοηθήσουμε τους κατοίκους  των Δημοτικών Ενοτήτων που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία. Στη ΔΕ Παναιτωλικού τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο, το οποίο έχει καταστραφεί σε πολλά  σημεία. Αντιμετωπίζουμε  μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με όλα τα διαθέσιμα μέσα, μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό”, ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Όσοι πολίτες έχουν υποστεί  ζημιές  και  δεν έχουν ακόμη επικοινωνήσει με  τον Δήμο Αγρινίου μπορούν να απευθύνονται  στην οδό Δαγκλή 25 ( τηλ.26413 60607).

 

 

Που εστάλη η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr