Τουρλού με λευκά φασόλια και καλοκαιρινά λαχανικά

Τουρλού, το πιο καλοκαιρινό, εύκολο φαγητό με ό,τι καλό έχει το ψυγείο μας

tourlou

Ο συνδυασμός με τα λευκά φασόλια το κάνει σκέτο γλύκισμα!

Υλικά

Μερίδες: 4
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
3 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κολοκυθάκια, κομμένα σε τέταρτα
4 πιπεριές, χοντροκομμένες
1 καρότο, κομμένο σε τέταρτα
1 κουτ. σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
3 ντομάτες, χοντροκομμένες
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
200 γρ. λευκά φασόλια που έχουμε ήδη βράσει νωρίτερα
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips
Το φαγητό μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο μέσα στη χύτρα.

Διαδικασία
Βήμα 1
Στη χύτρα βράζουμε τα φασόλια με άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Σε μια ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 2΄. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το καρότο, το σέλινο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄.

Βήμα 2
Τέλος, προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, 150 ml ζεστό νερό, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 40΄ σε μέτρια φωτιά και αν χρειάζεται επιπλέον νερό, το προσθέτουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 3
Τέλος, δυναμώνουμε 10’ τη φωτιά να μελώσει το φαγητό . Σερβίρουμε το τουρλού με φέτα και μπούκοβο.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
cantina.protothema.gr