ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΤουρκία: Η κυβέρνηση εξετάζει αυστηρότερο lockdown για να σώσει την τουριστική περίοδο

Τουρκία: Η κυβέρνηση εξετάζει αυστηρότερο lockdown για να σώσει την τουριστική περίοδο

Τουρκία: Η κυβέρνηση εξετάζει αυστηρότερο lockdown για να σώσει την τουριστική περίοδο

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στην Τουρκία γιια την τουριστική περίοδο. Ποιες λύσεις εξετάζει η κυβέρνηση.

Το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας θα συζητήσει τη Δευτέρα την υιοθέτηση ενός πιο αυστηρού lockdown, καθώς ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποφύγει μια ακόμα χρονιά με χαμένα τουριστικά έσοδα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, πριν από δύο εβδομάδες, και καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν, ο Ερντογάν περιόρισε τις κοινωνικές δραστηριότητες και τα ταξίδια.

Τα συνολικά ημερήσια κρούσματα κορυφώθηκαν ξεπερνώντας τα 63.000 στις 16 Απριλίου, πριν μειωθoύν απότομα σε κάτω από 39.000 την Κυριακή.

Ωστόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πτώση δεν είναι αρκετή και οι υπουργοί θα εξετάσουν την επιβολή νέων μέτρων για να διαρκέσουν έως τις αργίες στις 13-15 Μαρτίου στο τέλος του μήνα του ραμαζανιού, με τρόπο που δεν θα πλήττει την οικονομική παραγωγή.

«Τα κρούσματα….μειώνονται εδώ και μερικές ημέρες αλλά δεν είναι αρκετό. Ένα πλήρες κλείσιμο θα είναι στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου και αυτή η επιλογή θα πρέπει να εφαρμοστεί», δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters, που δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Τα μέτρα, αν και προσεκτικά για να επιτρέψουν να συνεχιστεί η οικονομική παραγωγή, θα έχουν ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα εμπορικά κέντρα ενώ θα απαιτείται ειδική άδεια για υπεραστικές μετακινήσεις, δήλωσε το πρόσωπο αυτό. Τα καφέ και τα εστιατόρια είναι ήδη κλειστά.

Την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι οι τελευταίοι περιορισμοί είχαν δείξει κάποια αποτελεσμάτα, συμπεριλαμβανομένης μιας μείωσης 20% στα κρούσματα στην Κωνσταντινούπολη και λιγότερους ασθενείς στα νοσοκομεία, αν και συνεχίζουν να είναι υπό πίεση οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Δήλωσε επίσης ότι τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν, εάν δεν επιτευχθεί η επιθυμητή μείωση στα κρούσματα.

Κρίσιμη τουριστική περίοδος
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Τουρκία έχει καταγράψει συνολικά 4,63 εκατ. κρούσματα COVID-19, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 38.358. Είναι τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη σε ημερήσια κρούσματα κορονοϊού και πρώτη σε κατά κεφαλήν βάση μεταξύ των μεγάλων κρατών, ενώ οι θάνατοι κορυφώθηκαν στους 362 την περασμένη εβδομάδα.

Και οι δύο αυτοί αριθμοί εκτοξεύθηκαν από τότε που ο Ερντογάν ξεκίνησε μια περίοδο «ελεγχόμενης εξομάλυνσης» στις αρχές Μαρτίου.

Η Ρωσία αυτό τον μήνα περιόρισε τις πτήσεις προς και από την Τουρκία έως την 1η Ιουνίου. Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η κίνηση αυτή θα μειώσει τους αριθμούς των τουριστών κατά περίπου 500.000.

Πηγή:news247.gr
Φωτογραφία:kritestravel.gr

Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ: Κάνει το Ιόνιο… Καραϊβική

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr