ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΤουρίστες στην Αμφιλοχία καθάρισαν τα σκουπίδια στη μαρίνα (ΦΩΤΟ)

Τουρίστες στην Αμφιλοχία καθάρισαν τα σκουπίδια στη μαρίνα (ΦΩΤΟ)

Τουρίστες στην Αμφιλοχία καθάρισαν τα σκουπίδια στη μαρίνα (ΦΩΤΟ)

Απίστευτο και όμως συνέβη και αυτό στην Αμφιλοχία, αφού τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη και έχουν δέσει το ιστιοπλοϊκό τους (με σουηδική σημαία) στη μαρίνα, αντικρίζοντας τις εικόνες με τα σκουπίδια στο σημείο, αποφάσισαν να τα καθαρίσουν.

Τη στιγμή λοιπόν που ντόπιοι ή και περαστικοί αδιαφορούσαν και πετούσαν τα σκουπίδια τους κοντά στη μαρίνα, δύο «ξένοι», δύο τουρίστες ήταν αυτοί που ευαισθητοποιήθηκαν και μπήκαν στον κόπο να καθαρίσουν.

Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι ψαράδες που βρισκόντουσαν στις βάρκες τους και είδαν το ζευγάρι να μαζεύει τα σκουπίδια, έμειναν έκπληκτοι.

Ενδεχομένως για τους ίδιους τους τουρίστες να πρόκειται για κάτι αυτονόητο, αφού σε προηγμένες χώρες με οικολογική συνείδηση και όχι μόνο, όπου υπάρχει βρομιά ή δημιουργείται κάποια εστία που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πρέπει να καθαριστεί.

Βέβαια στη δική τους χώρα, ενδεχομένως και να μη χρειάζεται «ιδιωτική πρωτοβουλία» για ανάλογους καθαρισμούς, αφού αφενός τηρούνται οι νόμοι και αφετέρου, ίσως να είναι γρηγορότερα και τα αντανακλαστικά των αρμόδιων φορέων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δράση των τουριστών θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους…

karvasaras.gr

Χρήστος Σταϊκούρας: Κανένας καινούριος φόρος το 2022

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ