ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΤοξότες στο Αγρίνιο

Τοξότες στο Αγρίνιο

Από την ΓΕΑ και τον τοξοβόλο και εκπαιδευτή πρωταθλητών Γιώργο Τσώτα
Σημαντική ανταπόκριση, αύριο στις 7:30μμ στο Παπαστράτειο Μέγαρο η δεύτερη συνάντηση

Πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους για να ασχοληθούν με το Ολυμπιακό Άθλημα της τοξοβολίας, απεύθυνε για χθες η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου. Σε χώρο του Παπαστράτειου Μεγάρου, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το ξεχωριστό κι ευγενές αυτό μάθημα.

Τους ενδιαφερόμενους εισήγαγε στον κόσμο της τοξοβολίας ο Γιώργος Τσώτας, τοξοβόλος ο ίδιος και προπονητής πολλών αθλητών της τοξοβολίας με μεγάλες διακρίσεις και πρωταθλήματα και λάτρης του τόξου και του βέλους. «Το τόξο απαιτεί ήρεμο πνεύμα και χαλάρωση, αλλά παράλληλα γυμνάζει τους μυς. Είναι ένα ευγενές άθλημα που απαιτεί ηρεμία και ψυχική ισορροπία», είπε ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα «Σ».
Το πρώτο κάλεσμα βρήκε σημαντική ανταπόκριση και περίπου 15 άτομα άκουσαν τον κ. Τσώτα να τους εξηγεί τι εστί τοξοβολία. Όσοι ήθελαν είχαν την ευκαιρία να πάρουν ένα από τα εκπαιδευτικά τόξα που είχε μαζί του ο κ. Τσώτας και αφού μάθουν πώς να το κρατάν και να τοποθετούν σωστά το σώμα τους, έριξαν σε έναν στόχο που είχε τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό στο χώρο.
Κατόπιν της ανταπόκρισης που υπήρξε σε αυτό το πρώτο κάλεσμα, αύριο στις 7:30 το απόγευμα θα γίνει δεύτερη εκδήλωση ενημέρωσης στο Παπαστράτειο Μέγαρο, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει και νέα συνάντηση. Σκοπός είναι αφού συγκροτηθεί ένας πυρήνας ατόμων που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το άθλημα, να αναζητηθεί ένας πλέον κατάλληλος χώρος για την εξάσκησή τους, ενδεχομένως στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Από πλευράς της ΓΕΑ και του εκπαιδευτή Γιώργου Τσώτα, υπάρχει η θέληση της στήριξης αυτής της προσπάθειας ώστε η τοξοβολία να διαδοθεί και το Αγρίνιο.
Για πληροφορίες κι εγγραφές, μπορείτε να καλέσετε στον αριθμό 26410-24767, καθημερινά 10:00-13:00 το πρωί και τα απογεύματα 18:00-21:00.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr