ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ τοξικότητα και η τρίτη κάλπη

Η τοξικότητα και η τρίτη κάλπη

Η τοξικότητα και η τρίτη κάλπη

Η τοξικότητα και η τρίτη κάλπη

Η τοξικότητα, που έχει γίνει δεύτερη φύση, στο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει μόνο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Και αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο με δεδομένα τα εκλογικά συστήματα, της απλής και της ενισχυμένης αναλογικής που έχουμε μπροστά μας. Για παράδειγμα όταν ο Ν. Ανδρουλάκης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ λέει ότι δεν συγκυβερνά με πρωθυπουργό το Μητσοτάκη, αν το εννοεί 100%, τότε τι υπάρχει στον ορίζοντα;

Την απάντηση την έδωσε χθες ο Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας για τις δεύτερες εκλογές, σημείωσε πως «αν δεν έχουμε αυτοδυναμία, το μόνο κόμμα που μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν πει όχι, θα πάμε σε τρίτες εκλογές».

Αναφορικά με τους όρους που φαίνεται να θέτει το ΠΑΣΟΚ για να ενταχθεί σε κυβερνητικό συνασπισμό, μεταξύ των οποίων να μην είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε:

«Στη χώρα υπάρχει ένα αφεντικό, ο ελληνικός λαός. Αν θέλει πρώτο τον Μητσοτάκη και έρθει κάποιος και πει ”δεν με νοιάζει τι λέει ο λαός, εγώ θέλω κάποιον άλλον”, εμείς θα ακολουθήσουμε αυτόν τον άλλον;».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Για πολλές εκκρεμότητες άκουσε το κυβερνητικό κλιμάκιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ