ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤοξικό το «κοκτέϊλ» πολιτικής και ιατρικής

Τοξικό το «κοκτέϊλ» πολιτικής και ιατρικής

Τοξικό το «κοκτέϊλ» πολιτικής και ιατρικής

Τοξικό το «κοκτέϊλ» πολιτικής και ιατρικής

Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν πάνω – κάτω που ο ΣΥΡΙΖΑ άφηνε υπονοούμενα για τον Καθηγητή και επικεφαλής της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους επιστήμονες γενικότερα για να νομιμοποιήσουν της αποφάσεις και τα… λάθη της στη διαχείριση της πανδημίας.

Τώρα αίφνης ο Τσιόδρας έγινε καλός… και η μελέτη του για τις ΜΕΘ και τη θνητότητα έγινε η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποκαλεί ο Κουρουμπλής στη Βουλή τους βουλευτές της ΝΔ «δολοφόνους»…

Θα πρέπει λοιπόν να υποθέσουμε ότι τώρα πλέον ο Σωτήρης Τσιόδρας θα συγκαταλέγεται στους επιστήμονες «κοινής αποδοχής» που ζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρώτη φορά στην πολιτική ζωή. Όταν κάποιος είναι λέει τα ίδια με εμάς είναι καλός, χρυσός και αξιοσέβαστος, όταν παρεκκλίνει από την (κομματική) γραμμή είναι φερέφωνο των άλλων.

Όταν όμως η πολιτική και ιατρική «συμπλέκονται» και «διαπλέκονται» συμβαίνουν και αυτά και άλλα περίεργα.

«Δεν θέλω να σχολιάσω ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες» είπε χθες η Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα για τη μελέτη Τσιόδρα.

Τη σχολίασε φυσικά λέγοντας ότι έχει αδυναμίες, αλλά το ερώτημα είναι αν θα είχε την ίδια άποψη και αν θα την έλεγε, αν δεν ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά ένα απλό μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου, μια συνάδελφος του Σ. Τσιόδρα και τίποτα περισσότερο.

Και πόσο πολύ πια διαφέρει η μελέτη Τσιόδρα από την παραδοχή της ίδιας πριν από λίγες εβδομάδες, ότι το πρόβλημα  δεν είναι οι αναπνευστήρες και χώροι για το άνοιγμα νέων ΜΕΘ, αλλά ότι «πρέπει να έχουμε και τους γιατρούς».

«Εντατικολόγους δεν έχουμε. Αυτούς έχει ανάγκη η χώρα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Όταν οι πολιτικοί παριστάνους τους γιατρούς και οι γιατροί τους πολιτικούς, όταν κομματικοποιείται και οπλοποιείται πολιτικά η επιστημονική άποψη, τότε δημιουργείται αναπόφευκτα ένα τοξικό περιβάλλον, ίσως χειρότερο και από τον ίδιο τον κορονοϊό.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Λιβανός: Μέσω ενημέρωσης θα καμφθούν οι αντιδράσεις για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr