ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤόξα, βέλη και στόχοι στο Αγρίνιο

Τόξα, βέλη και στόχοι στο Αγρίνιο

Ξεκίνησε το πρώτο τμήμα Τοξοβολίας στην Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου

Τόξα, βέλη και στόχοι στο Αγρίνιο

Ζητούμενο η εύρεση του κατάλληλου χώρου για την φιλοξενία των πρώτων 15 αθλητών

 

Τόξα και βέλη, φαρέτρες, ειδικά προστατευτικά και γάντια και με ένα τράβηγμα της χορδής, το βέλος καρφώνεται στο κέντρο του αχυρένιου στόχου. Είναι το τμήμα Τοξοβολίας το οποίο ξεκίνησε από φέτος στην Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, με σκοπό να φέρει για πρώτη φορά τους Αγρινιώτες σε επαφή με ένα άθλημα ξεχωριστό κι ευγενές, που δίνει έμφαση στην τεχνική. Εκπαιδευτής και συναθλούμενος ο Γιώργος Τσώτας, ο οποίος ασχολείται με πολλά χρόνια με το άθλημα κι έχει διατελέσει προπονητής αθλητών με σημαντικές διακρίσεις.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, 15 μαθητές από 10 έως 55 ετών, δίνουν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ, και ακονίζουν την επιδεξιότητά τους χτυπώντας με ακρίβεια τους στόχους τους. «Η τοξοβολία θέλει ηρεμία γιατί για να έχει κάποιος ευστοχία, πρέπει να είναι σταθερός. Το άθλημά μας είναι ευγενές», αναφέρει ο κ. Τσώτας.

Οι προπονήσεις γίνονται τον τελευταίο καιρό στον τρίτο όροφο των παλιών καπναποθηκών του Παπαστράτου, στο κέντρο της πόλης, αφού η υπόγεια αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου ήταν πολύ μικρή για τις ανάγκες του αθλήματος. Ούτε και οι παλιές καπναποθήκες όμως, τις οποίες παραχώρησε ο δήμος Αγρινίου, αποτελούν ιδανικό χώρο, αφού η έλλειψη φωτισμού, οι τσιμεντένιες κολώνες του κτιρίου και το μικρό μήκος, αποτελούν περιοριστικούς παράγοντες.

Παρ’ όλα αυτά όμως, το άθλημα κερδίζει έδαφος, αφού αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπο και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, που δεν χάνουν προπόνηση και την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές στους στο τόξο και το βέλος. Ευχή όλων αποτελεί ότι θα βρεθεί σύντομα ο κατάλληλος υπαίθριος χώρος για να φιλοξενήσει τους αθλούμενους και γιατί όχι, το άθλημα να καθιερωθεί και από το μικτό τμήμα να προκύψει και η πρώτη ομάδα τοξοβολίας του Αγρινίου.

Το κόστος για την εγγραφή είναι 10 ευρώ, ενώ η μηνιαία συνδρομή έχει οριστεί στα 20 ευρώ για ένα άτομο. Σε περίπτωση που εγγραφεί και δεύτερο άτομο μέλος της ίδιας οικογένεια, η συνδρομή ορίζεται στα 35 ευρώ και στα 45 ευρώ μηνιαίως για τρία άτομα, όλα προερχόμενα από την ίδια οικογένεια. Ο βασικός εξοπλισμός, τόξο, βέλη, φαρέτρα, προστατευτικό χεριού και γάντι, παρέχονται δωρεάν για δύο μήνες. Σε περίπτωση που κάποιος όμως θελήσει να ακολουθήσει το άθλημα, συμβουλεύεται να προμηθευτεί τον δικό του εξοπλισμό και το δικό του τόξο, αφού το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον εκαπιδευτή Γιώργο Τσώτα, στον αριθμό 6972836466.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr