ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑπό το 1995 το τουρκικό casus belli  έχει επικρατήσει του Διεθνούς Δικαίου

Από το 1995 το τουρκικό casus belli  έχει επικρατήσει του Διεθνούς Δικαίου

Από το 1995 το τουρκικό casus belli  έχει επικρατήσει του Διεθνούς Δικαίου

Από το 1995 το τουρκικό casus belli  έχει επικρατήσει του Διεθνούς Δικαίου

«Στην απειλή πολέμου αντιτάσσουμε την τεκμηριωμένη παράθεση των επιχειρημάτων μας, τα οποία εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας». Με αυτή τη φράση απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στις τελευταίες τουρκικές απειλές.

Η ανησυχία στην Τουρκία για το ενδεχόμενο της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια στην περιοχή της Κρήτης είναι έντονη και για το λόγο αυτό ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έσπευσε να μας θυμίσει ότι το τουρκικό casus belli παραμένει σε ισχύ και πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει επέκταση ούτε ένα μίλι… Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την πλευρά του, αντιδρώντας στις δηλώσεις Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων».

Το πρόβλημα πάντως είναι ότι η ύπαρξη του Διεθνούς Δικαίου, που εμείς στην Ελλάδα επικαλούμαστε συνεχώς, δεν έχει αποτρέψει τους πολέμους, αντιθέτως οι απειλές πολέμου είναι αυτές που έχουν εμποδίσει να εφαρμοστούν τα αναφαίρετα και μονομερή κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαιώματα της Ελλάδας. Τουλάχιστον από το 1995 μέχρι σήμερα το τουρκικό casus belli  έχει καταφέρει να επικρατήσει του Διεθνούς Δικαίου.

Εφημερίδα Συνείδηση

Food pass ή μείωση ΦΠΑ;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ