ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓιατί τόση βιασύνη να κριθεί το νέο φορολογικό από την διαβούλευση;

Γιατί τόση βιασύνη να κριθεί το νέο φορολογικό από την διαβούλευση;

Γιατί τόση βιασύνη να κριθεί το νέο φορολογικό από την διαβούλευση;

Μέσα στον χαμό που γίνεται με το νέο φορολογικό σύστημα που πρόκειται να φέρει ο Χατζηδάκης μοιάζει να έχει χαθεί λιγάκι η μπάλα σχετικά με το τι προβλέπεται, πώς το βλέπουν οι ειδικοί και τι ξέρει ο κόσμος.

Καλά θα είναι να μιλήσουν υπεύθυνα οι φοροτεχνικοί, όμως μέχρι τότε κυβερνητικές πηγές κυκλοφόρησαν έναν… ενδεκάλογο με fake, όπως λένε, επιχειρήματα κατά του νομοσχεδίου.

Εκεί μπορείς να βρεις από το αν μοιάζει με του Κατρούγκαλου μέχρι το αν είναι κεφαλικός φόρος, όλα αποδομούνται. Υπάρχουν όμως μερικά σημεία που είναι τόσο ξεκάθαρα που είναι να απορείς για το ποιος τελικά τα βάζει όλα μαζί στο μίξερ.

Για παράδειγμα, υπάρχει η ερώτηση οι αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι, νέοι επιχειρηματίες πώς θα αντέξουν το νέο σύστημα φορολόγησης. Η απάντηση είναι ότι το σύστημα δεν αφορά στους αγρότες, αλλά και στους επαγγελματίες με μπλοκάκι (έως δύο πελάτες)! Ιδιαίτερα για τους νέους επιχειρηματίες προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από την ελάχιστη αμοιβή για τα τρία πρώτα χρόνια, μείωση κατά 67% τον τέταρτο και μείωση κατά 33% τον πέμπτο.

Ουσιαστικά η πλήρης εφαρμογή του τεκμηρίου ελάχιστης αμοιβής για τους νέους επιχειρηματίες αρχίζει να λειτουργεί από τον έκτο χρόνο λειτουργίας και μετά. Επίσης, στο νομοσχέδιο προβλέπεται πως τυχόν εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις ή από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα συνυπολογίζονται για την κάλυψη του τεκμηρίου. Για παράδειγμα αν το τεκμήριο για έναν επαγγελματία προσδιορίζεται στις 12.000 ευρώ και ο ίδιος έχει εισόδημα από μισθούς ύψους 7.000 ευρώ, το τεκμήριο μειώνεται στις 5.000 ευρώ (12.000-5.000).

Με άλλα λόγια, “ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε”… Και το ερώτημα είναι, προς τι όλη αυτή η βιασύνη;

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Πάλι δεν πήρε μέτρα η Ευρώπη για το μεταναστευτικό!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ