Τοπικός Τύπος: Τιμή στη μνήμη των βετεράνων του Αγρινίου - Συνέντευξη στο «Δυτικά FM 92,8»

Μια ιδιαίτερης βαρύτητας εκδήλωση για τον πολιτισμό και την ιστορία του Αγρινίου

topikos-tipos-ekdilosi-timis-agrinio

Τη Δευτέρα 22.04.24 στις 19.00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η εκδήλωση τιμής στη μνήμη των 11 προσώπων που άφησαν ανεξίτηλα την σφραγίδα τους στην τοπική δημοσιογραφία.

Μια ιδιαίτερης βαρύτητας εκδήλωση για τον πολιτισμό και την ιστορία του Αγρινίου, μέσω της οποίας θα αποκαλυφθεί η δύναμη του έντυπου τύπου και το αποτύπωμά του στο πέρασμα του χρόνου.

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θα είναι φόρος τιμής σε έντεκα βετεράνους της τοπικής δημοσιογραφίας που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά άφησαν στην περιοχή ανεξίτηλα τη σφραγίδα τους.

Θα ακουστούν προσωπικές μαρτυρίες μέσα από τις οποίες θα σκιαγραφηθεί η ζωή, αλλά και το πολύτιμο έργο των έντεκα αυτών προσώπων.

Οι αείμνηστοι εκδότες στους οποίους είναι αφιερωμένη η εκδήλωση είναι οι: Παναγιώτης Βλασόπουλος, Γρήγορης Σταυρόπουλος, Γιώργος Αναστασόπουλος, Βασίλης Κριντάς, Ανδρέας Κανής, Θεόδωρος Λιαπίκος, Σωτήρης Μπαμπάνης, Γιώργος Βλαχόπουλος, Σακελλάρης Αλαχούζος, Λάζαρος Αραχωβίτης και ο τέως πράκτορας εφημερίδων Δημήτρης Αλμπάνης.

Αναζητούσαν την είδηση, την αξιολογούσαν και αποτύπωναν στο χαρτί την ουσία της. Αυτονόητοι όροι, αλλά πλέον δυσεύρετοι, του λειτουργήματος που έκαναν.

Ήταν τα πρόσωπα που συνεχώς αποδείκνυαν εμπράκτως πως η δημοσιογραφική ηθική προσέγγιση ενός γεγονότος μπορούσε να αποτυπώσει ορθά και ξεκάθαρα την είδηση, ενώ ταυτόχρονα όλοι τους αγαπούσαν τον τόπο τους και έχοντας ως γνώμονα το γενικό καλό λειτούργησαν έτσι ώστε να εξελιχθεί η τοπική κοινωνία.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Κανής μιλώντας στη «Σ» για την εκδήλωση σημείωσε: «είναι μια εκδήλωση μνήμης και τιμής σε έντεκα απελθόντες ανθρώπους του τύπου.

Η σημασία της διοργάνωσης τονίστηκε στην εκπομπή του «Δυτικά FM 92,8», «Today News, με τη Δήμητρα Λαοπόδη

 

Ακούστε τι ανέφεραν σε συνέντευξή τους οι: Βλάσης Αλμπάνης, Νίκος Κανής και Θεόδωρος Σβέρκας:

Θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22.04.24 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου στις 07.00 μ.μ. το απόγευμα. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Τιμή στη μνήμη των βετεράνων του τοπικού τύπου που έφυγαν».

 

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου όπου ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που έγραψαν ιστορία στον τοπικό, αθηναϊκό και διεθνή τύπο.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 26.04.24 και έχει επιμεληθεί πλήρως ο Βλάσης Αλμπάνης.