
Από την ώρα που μαθεύτηκε ο θάνατος του Θόδωρου Πάγκαλου προχθές το μεσημέρι όλοι οι ακραίοι της χώρας βγήκαν να καθυβρίσουν τον νεκρό διότι στα “δίκτυα” αν δεν βρίσεις και αν δεν πεις θεωρίες ψεκασμού ή “κοινωνικής δικαιοσύνης” δεν υπάρχεις. Τουλάχιστον παλιά περίμενες να “κρυώσει” ο νεκρός τρεις μέρες και μετά άρχιζες να “θάβεις”…
Οι alt-right της Ελλάδας βρίζουν ως προδότη τον εκλιπόντα και μαζί με τους ultra-left(οι ξενικοί όροι έχουν μπει επίτηδες γιατί πρόκειται για απομιμήσεις “κινημάτων” από το εξωτερικό) του προσάπτουν ότι είπε το περίφημο “μαζί τα φάγαμε”. Ότι κατηγόρησε δηλαδή τον λαό πως “έφαγε” το ίδιο με τους πολιτικούς!
Οποία βλασφημία! Διότι, λέει, δεν τα πληρώσαμε μετά μαζί και κάτι παρόμοια. Κι ας ξέρουν άπαντες ότι δεν είναι αλήθεια πως μας άφησαν να πληρώσουμε αυτά που φάγαμε, μας έσωσαν στο “παρατσάκ”, βέβαια με κόστος για πολλούς που δεν έφταιγαν.
Μην ξεχνάμε ότι το χρέος της Ελλάδας ήταν δημόσιο, από σπατάλη διορισμών και συντάξεων κάθε είδους, όπως μην ξεχνάμε ότι φωνάζουν πιο πολύ εκείνοι που έμπαιναν επί ΠΑΣΟΚ στις ΔΕΚΟ ως απόφοιτοι γυμνασίου από τα παράθυρα, με 2.500 ευρώ σημερινά λεφτά και με το δώρο των Χριστουγέννων και το μισθό του έτερου ημίσεος (επίσης με δώρο) έφταναν τα 10.000 ευρώ!
Πώς να ανεχτούν μετά ότι “μαζί τα φάγαμε”, όταν, μάλιστα, για δουλειά δεν πήγαν ποτέ και βγήκαν και στα 55 στην σύνταξη; Εκείνοι είναι που φωνάζουν, οι άλλοι είναι θύματα, παρασυρμένοι…
Εξάλλου, ο Πάγκαλος δεν είπε “μαζί τα φάγαμε”. Είπε: “Με ρωτάτε πως τα φάγαμε τα λεφτά. Η απάντηση είναι ότι τα φάγαμε μαζί. Σας διορίζαμε και μας ψηφίζατε στο πλαίσιο μιας πολιτικής πελατείας, μια διαφθοράς, μιας εξαγοράς κι ενός εξευτελισμού της ίδιας της έννοιας της πολιτικής”! Υπάρχει κάποιος που να έχει αντίρρηση;
Ο Πάγκαλος είπε αυτή την ορθή φράση και υβρίζεται κυρίως γι’ αυτή. Ήταν ταλαντούχος και σημαντικός όμως το ισοζύγιό του καταλήγει αρνητικό, αυτό είναι αλήθεια.
Όταν έχεις στην πλάτη σου την υπόθεση Οτσαλάν (τους χειρισμούς, όχι την ουσία που έλεγε ότι κακώς είχαμε σχέσεις μαζί του) και την βραδιά των Ιμίων, δεν μπορεί να έχεις θετικό απολογισμό, όσα σωστά και να έχεις πει στην καριέρα σου.
Και είχε πολλά σωστά…
Εφημερίδα “Συνείδηση”
Έχουν υπόψιν τους τα προεκλογικά προγράμματα το Σύμφωνο Σταθερότητας;