ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα«Τον Μπούρα βρίστε τον, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου σεβαστείτε τον»

«Τον Μπούρα βρίστε τον, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου σεβαστείτε τον»

«Τον Μπούρα βρίστε τον, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου σεβαστείτε τον»

Ο πρύτανης έθεσε τα όρια

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κάλεσε το Πανεπιστήμιο Πατρών να μην εφαρμόσει το πρόσφατο νόμο για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με την εφαρμογή του νόμου το Πανεπιστήμιο Πατρών θα κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Η μάλλον ατυχής έκφραση του βουλευτή περί «βρώμικης δουλειάς» προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την πλευρά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα. «Βρώμικη δουλειά στη ζωή μου δεν έχω κάνει ποτέ. Ήμουν ο μοναδικός αντιπρύτανης που παραιτήθηκε διαφωνώντας με το νόμο γαβρόγλου. Τον Μπούρα βρίστε τον, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου σεβαστείτε τον» είπε ο Χρ. Μπούρας, θέτοντας ουσιαστικά τα όρια που πρέπει να έχει η κριτική τουλάχιστον σε επίπεδο εκφράσεων.

Ο Θάνος Μωραΐτης στη συνέχεια θέλησε να διευκρινίσει ότι η αναφορά αυτή δεν είχε να κάνει με το πρόσωπο του Πρύτανη, αλλά με το γεγονός ότι το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή κατά την άποψή του ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα πανεπιστήμια συμμέτοχους στην επικείμενη απομείωση του αριθμού των εισακτέων πανελλαδικά. Όπως και να ‘χει όμως ο Θάνος Μωραΐτης εξέπληξε με το κάλεσμα του να μην εφαρμοστεί ο νόμος και αυτό γιατί μπορεί τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, με βάση το αυτοδιοίκητο που κατοχυρώνεται στο άρθρο 16 του Συντάγματος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργούν στα πλαίσια του Συντάγματος και των εν ισχύ νόμων.

Εφημερίδα Συνείδηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά το νόμο Γαβρόγλου, οι πανεπιστημιακοί όχι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr