ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤων φρονίμων τα παιδιά….

Των φρονίμων τα παιδιά….

Των φρονίμων τα παιδιά….

Η παραπάνω φώτο ανάγεται πριν από 2,5 χρόνια περίπου.

Ήταν η περίοδος που αναγνωρισμένοι επιστήμονες, όπως ο ακαδημαϊκός κ. Ζερεφός, δήλωναν ότι η Δυτική Ελλάδα θα ήταν από τις περιοχές που η κλιματική αλλαγή θα χτυπούσε αλύπητα τα επόμενα χρόνια και με μεγάλες συνέπειες στον τοπικό πληθυσμό. Εκείνη την περίοδο, ο Περιφερειάρχης Ν.Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Λ.Δημητρογιάννης  «έτρεχαν» με γοργούς ρυθμούς το Περιφερειακό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στη θωράκιση της περιοχής από τις επερχόμενες επιπτώσεις και την προστασία του τοπικού πληθυσμού, αλλά και στον καθορισμό συγκεκριμένης στρατηγικής για τα επόμενα χρόνια σε καίριους τομείς όπως η Πολιτική προστασία, οι Υποδομές, η Αγροτική Παραγωγή, η Δημόσια Υγεία κ.α.

Έγκαιρα, η Δυτική Ελλάδα απέκτησε το πρώτο εγκεκριμένο σχέδιο στη χώρα, δεχόμενη και την επιβράβευση των οργάνων της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, γνωρίζοντας τί και πώς θα πρέπει να πράξει. Με  προγραμματισμένες κοστολογημένες παρεμβάσεις ύψους 193 εκ. ευρώ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει παράλληλα τη δυνατότητα να γνωρίζει όλα τα δεδομένα για τις μικρές και μεσαίες παρεμβάσεις, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ή που πρόκειται να υλοποιήσει, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τη Δυτική Ελλάδα είναι η γρήγορη απορρόφηση πόρων για την αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής, κάτι που άλλες περιοχές θα καθυστερήσουν να πράξουν χαρακτηριστικά.

Τα εκρηκτικά φαινόμενα που συνέβησαν στη Θεσσαλία, δείχνουν την ανάγκη του άμεσου σχεδιασμού και της ταχύτατης υλοποίησης από την Πολιτεία και την αυτοδιοίκηση, καθώς και τη συνεχή αναπροσαρμογή της προσέγγισης των έκτακτων συνθηκών. Ίσως, κάποιοι θα πρέπει να κοιτάνε πως η Δυτική  Ελλάδα έπραξε τα αυτονόητα και συνεχίζει μεθοδικά να ενισχύει την πρόληψη. Πριν λίγο διάστημα πάντως, η Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, ορθά σκεπτόμενη,  ζήτησε από τον Λάμπρο Δημητρογιάννη πλήρη ενημέρωση για όλα τα κλιματικά δεδομένα και τις προβλέψεις των επόμενων ετών που περιέχονται στο Περιφερειακό Σχέδιο…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Τρία χρόνια Υπουργείο από αποτυχία σε αποτυχία

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ