ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤον έσκασαν τον Ιερόθεο οι ζηλωτές…

Τον έσκασαν τον Ιερόθεο οι ζηλωτές…

Τον έσκασαν τον Ιερόθεο οι ζηλωτές…

Τον έσκασαν τον Ιερόθεο οι ζηλωτές…

Αφού κατάφεραν οι γνωστοί “κύκλοι”, που εδρεύουν σε συντριπτικό ποσοστό στο Μεσολόγγι (κάποιοι λίγοι είναι και στο Αγρίνιο επιδιώκοντας να μην χάσουν τα κεκτημένα), να εξοργίσουν ακόμη και τον πράο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο χαλάλι τους.

Μπορούν να κολάσουν και άγιο…

Φανταστείτε τι υπονοούμενα και τις κατηγορίες έφτασαν στα αυτιά του ώστε χρειάστηκε να τους γράψει πως “(…) συντάσσω κάθε χρόνο το «πόθεν έσχες», στο οποίο φαίνεται ότι δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο, παρά μόνον τον μισθό μου, ούτε διαθέτω καταθέσεις σε Τράπεζες. Φυσικά, το «πόθεν έσχες» είναι στην διάθεση του καθενός”!

Τι άκουσε, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον τόπο που ιερουργεί την Ναύπακτο γενικότερα, ώστε να φτάσει στο σημείο να επικαλεστεί τα 3 χιλιάδες χρόνια Ιστορίας της περιοχής και την παρουσία της στα εκκλησιαστικά πράγματα από τον 4ο αιώνα.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι μερικοί…κύκλοι (δεν αντιπροσωπεύουν το Μεσολόγγι, απλά το καπελώνουν) μιλάνε συχνά για “εδάφη” και για “κτήσεις” όταν αναφέρονται σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας! Δεν τους φτάνει η τιμημένη Ιστορία της Εξόδου και των νεότερων χρόνων που έχει κάνει το Μεσολόγγι Ιερή Πόλη.

Όχι, θέλουν και αρχαίες Ιστορίες παρά το ότι αν ανοίξεις ένα οποιοδήποτε παλιό βιβλίο θα δεις ότι ο τόπος τους έγινε κοινότητα τον 13ο αιώνα από Δαλματούς πειρατές!

Θα πει κανείς, τι σημασία έχουν όλα αυτά… Καμία, μόνο στη υπανάπτυξη της περιοχής βοηθάνε. Αλλά οι ζηλωτές έχουν ένα διαχρονικό χαρακτηριστικό που τώρα πρέπει να το βίωσε κι ο Ιερόθεος. Είσαι ή μαζί τους ή εναντίον τους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οδηγίες ξένοιαστων και μη προκλητικών διακοπών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ