ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΤον αρχαιολόγο και αρχιτέκτονα Ernst Ludwig Schwandner αποχαιρετά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας

Τον αρχαιολόγο και αρχιτέκτονα Ernst Ludwig Schwandner αποχαιρετά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας

Τον αρχαιολόγο και αρχιτέκτονα Ernst Ludwig Schwandner αποχαιρετά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας

Με μεγάλη θλίψη η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος αποχαιρετά τον Αρχιτέκτονα και Αρχαιολόγο Ernst Ludwig Schwandner, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην έρευνα, μελέτη και ανάδειξη σπουδαίων μνημείων, ακροπόλεων και αρχαιολογικών χώρων της Αιτωλοακαρνανίας.

“Το πολύπλευρο συγγραφικό του έργο εμπλούτισε τις γνώσεις μας για την τοπογραφία και την ιστορία της περιοχής, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη στον κλάδο της επιστήμης της Αρχαιολογίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει η προϊσταμένη της Εφορείας, αρχαιολόγος,  Δρ Ολυμπία Βικάτου.

Το archaiologia.gr (απ’ όπου και η φωτογραφία) περιγράφει τον Ernst–Ludwig Schwandner ως ερευνητή, παθιασμένο με τη δουλειά του ο οποίος απόκτησε την πρώτη του ανασκαφική εμπειρία στην Πέργαμο. Χρόνια αργότερα, βρέθηκε στην ανασκαφή του ιερού της Αφαίας. Αποκάλυψε τον πρωιμότερο αρχαϊκό ναό της θεάς μελετώντας τα θραύσματά του. Ανέδειξε μαζί με τον Dyfri Williams την εν πολλοίς άγνωστη παρουσία των βασιλέων Άτταλου Α’ και Ευμένη Β’ και τον ισχυρό δεσμό τους με το ιερό της θεάς  που τους ταξίδευε από την Πέργαμο στην Αφαία.

Και τυπικά στο ΕΣΠΑ το φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr