ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΤο «τρικ» επιχειρήσεων της εστίασης για να μένουν ανοιχτές παρά τα «λουκέτα» – «Πατάνε» στα «παραθυράκια» του νόμου

Το «τρικ» επιχειρήσεων της εστίασης για να μένουν ανοιχτές παρά τα «λουκέτα» – «Πατάνε» στα «παραθυράκια» του νόμου

Το «τρικ» επιχειρήσεων της εστίασης για να μένουν ανοιχτές παρά τα «λουκέτα» – «Πατάνε» στα «παραθυράκια» του νόμου

Επιχειρήσεις της εστίασης στις οποίες επιβλήθηκε «λουκέτο» επειδή δεν τήρησαν τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού είναι τελικά… ανοιχτές.

Και μάλιστα δεν παρανομούν (!) αφού «πατάνε» στα «παραθυράκια» του νόμου κι έτσι λειτουργούν εντελώς νόμιμα!

Ο Άγγελος Μπίνης, διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δήλωσε: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης και ειδικότερα η ΔΙΜΕΑ διερευνά τον βέλτιστο τρόπο έτσι ώστε να είναι νομικά κατοχυρωμένη η επικοινωνία στοιχείων από την επωνυμία καταστημάτων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις».

«Σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει καταγγελία για επαναλειτουργία καταστήματος χωρίς αυτό να είναι νόμιμο δηλαδή να έχει παρασχεθεί προσωρινή δικαστική προστασία τότε επιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία», συνέχισε.

Υπάρχει για παράδειγμα επιχείρηση στο Γκάζι, που έχει λάβει πρόστιμο και πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία της για 60 μέρες, ωστόσο η απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί και -μέχρι τότε- θα συνεχίσει τη λειτουργία της!

Όταν κοινοποιηθεί η απόφαση, οι εκπρόσωποι των καταστημάτων θα κάνουν ένσταση και θα ισχυριστούν πως δεν έχει γίνει σωστή καταμέτρηση από τους ελεγκτές. Αποτέλεσμα; Θα αρθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, φυσικά, το μαγαζί θα λειτουργεί κανονικότατα και νομιμόματα.

Live News.gr

Δομοκός: Τραγωδία στην άσφαλτο για τετραμελή οικογένεια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr