ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΤο τάμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πλάτανο Ναυπακτίας

Το τάμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πλάτανο Ναυπακτίας

Το τάμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πλάτανο Ναυπακτίας

Μετά τη δύσκολη εγκυμοσύνη της η Αλίκη Βουγιουκλάκη εκπλήρωσε ένα τάμα της και τίμησε το γιατρό με καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας. Ο εικονολήπτης Γιάννης Γιαννακόπουλος σε ανάρτησή του, υπενθύμισε το γεγονός, παραθέτοντας φωτογραφίες από την επίσκεψή της στον Πλάτανο και ένα ενδιαφέρον βίντεο στο οποίο ο γυναικολόγος  – μαιευτήρας Νίκος Παπανικολάου περιγράφει τι συνέβη τότε αλλά και στιγμές από τη δυνατή σχέση που είχε αναπτύξει με το αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην ανάρτηση του ο Γιάννης Γιαννακόπουλος γράφει : “Ο Πλάτανος είναι ένα υπέροχο χωρίο στη Ναυπακτία. Υπήρξε το κεφαλοχώρι της περιοχής. Εδώ στα χρόνια της επανάστασης στα Ροντηραίϊκα, έστησε το στρατηγείο του ο Καραϊσκάκης. Είναι γενέτειρα πολλών επιστημόνων και ανθρώπων του πνεύματος. Από εδώ κατάγεται ο μεγάλος δάσκαλος του θεάτρου Δημήτρης Ροντήρης.

Επίσης πλατανιώτης είναι και ο γυναικολόγος ιατρός Νίκος Παπανικολάου που υπήρξε μαιευτήρας της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η μεγάλη σταρ σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στο γιατρό, που την βοήθησε στη δύσκολη εγκυμοσύνη της, επισκέφθηκε τον Πλάτανο τον Αύγουστο του 1969 και εκπλήρωσε το τάμα της, ένα καντήλι, στον Άγιο Νικόλαο”.

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος – Συγκλονιστικός ο Έλληνας πρωταθλητής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr