Το σκηνικό πόλωσης είναι για άλλη μια φορά εδώ

Το σύνολο των ψήφων που αθροίζουν τα κόμματα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα δεν οδηγεί σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού

Το σκηνικό πόλωσης είναι για άλλη μια φορά εδώ

Και να που πάμε στις προσεχείς ευρωεκλογές μέσα σε ένα κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης, πάλι με αιτήματα για λαϊκά δικαστήρια, πάλι με εμπλοκή του διεθνούς παράγοντα και πάλι με μέτρημα δυνάμεων που αν δεν ευνοήσει την ΝΔ οι πρόωρες εκλογές θα είναι ante portas.

Το σκηνικό μάλιστα που στήνεται προ των εκλογών δεν είναι αυτό που φοβούνται πολλοί με την ακροδεξιά κατακερματισμένη, αλλά ενισχυμένη συνολικά. Ούτε με την αριστερά να είναι με μειωμένες δυνάμεις αλλά έχοντας 4 διαφορετικά κόμματα στην Βουλή.

Όχι, το σκηνικό είναι όλοι απέναντι κι ο Μητσοτάκης μόνος του! Αυτό όμως θα σημαίνει αδυναμία επιλογών για άλλα τρία χρόνια και τελικά πρόωρες εκλογές.

Και κυρίως θα αποτρέψει τον Μητσοτάκη από το να συνεχίσει να παίρνει αποφάσεις για γεωπολιτικά ζητήματα μεγάλης σημασίας, όπως η σχέση με την Αίγυπτο και η θέση απέναντι σε τουρκικό και ρωσικό αναθεωρητισμό.

Το σύνολο των ψήφων που αθροίζουν τα κόμματα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα δεν οδηγεί σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, ό, τι κι αν λένε όσοι πιστεύουν πως ο μεγάλος κίνδυνος είναι ένα ακροδεξιό κίνημα που πατάει σε ένα πραγματικό ιδεολογικό αφήγημα.
Το πρόβλημα δεν είναι αν η "ούλτρα" πατριωτική Δεξιά θα έχει αυταπάτες ή αν θα θεωρήσει ότι έχει το ιερό καθήκον να απαλλάξει την χώρα από τους "προδότες", για άλλη μια φορά.
Το πρόβλημα είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει πιστέψει τρομακτικές θεωρίες συνωμοσίας και έχει μάθει να αποδέχεται ως παραδεκτά γεγονότα όλα εκείνα που "μας κρύβουν" οι προσκυνημένοι και οι αργυρώνητοι.

Συνήθως, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, περιέργως όχι ιδιαίτερα οι δικαστές...

Λένε πως ισχύει ότι αν οδηγείς στον δρόμο με το αυτοκίνητο και εστιάσεις πάνω σε μια λακκούβα, ακόμη κι αν θες να την αποφύγεις, στο τέλος θα πέσεις μέσα.

Κάπως έτσι συχνά οι λαοί κάνουν ακριβώς τα σφάλματα τα οποία είναι φανερό ότι θα φέρουν δεινά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γύρω από τη Ευρώπη υπάρχουν πόλεμοι από δυνάμεις που πάνω από όλα θέλουν να δουν εκείνη να διαλύεται. Ή, τουλάχιστον, να είναι σε σύγχυση, αδύναμη και αποκομμένη. 
Τόσο ώστε να ζητά "έναν ηγέτη σαν τον Πούτιν" που θα έρθει να την σώσει...

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Εξεταστικές για να το «παίξουμε» δικαστές