ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο σκάνδαλο, που δεν απέδωσε πολιτικά οφέλη και έγινε τέσσερα σκάνδαλα

Το σκάνδαλο, που δεν απέδωσε πολιτικά οφέλη και έγινε τέσσερα σκάνδαλα

Το σκάνδαλο, που δεν απέδωσε πολιτικά οφέλη και έγινε τέσσερα σκάνδαλα

Άνθρακες ο… θησαυρός του ΣΥΡΙΖΑ με τη Novartis. Η έρευνα των αμερικανικών αρχών δεν κατέδειξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Κάποιοι κρεμάστηκαν άδικα στα… μανταλάκια. Και αυτό φυσικά είναι μείζον θέμα. Όμως δεν είναι το μόνο. Γιατί σκάνδαλο υπήρξε. Και στην Ελλάδα, όπως φαίνεται, δύσκολα θα μπορέσουμε να τιμωρήσουμε τους εμπλεκόμενους του υπαρκτού σκανδάλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, Γιάννης Μπουγάς,  χαρακτήρισε σκάνδαλο το γεγονός ενδεχόμενης παραγραφής αδικημάτων που αφορούσαν στις παράνομες συνταγογραφήσεις, καθώς όλες οι προσπάθειες είχαν επικεντρωθεί στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Μάλιστα ο κ. Μπουγάς ανέφερε πως η ίδια η δικαιοσύνη οφείλει να αναδείξει τις παραλήψεις των λειτουργών της και να επιβάλει κυρώσεις για την πιθανή παραγραφή αδικημάτων γιατρών κι άλλων εμπλεκομένων δημοσίων υπαλλήλων για την υπόθεση Novartis. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής σημείωσε πως το γεγονός πως χάθηκαν εκατ. ευρώ για το δημόσιο συνιστά σκάνδαλο, καθώς η χώρα πιθανόν έχασε την ευκαιρία να εισπράξει πολλά εκατομμύρια ευρώ, όπως εισέπραξαν άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα.

Σκάνδαλο λοιπόν που κάποιοι αθώοι συκοφαντήθηκαν, σκάνδαλο που οι πραγματικά εμπλεκόμενοι θα γλιτώσουν λόγω παραγραφής, σκάνδαλο που οι δικαστές έστρεψαν την έρευνα άλλου και όχι στις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου, σκάνδαλο που το Δημόσιο δεν θα καταφέρει να εισπράξει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr