ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο “εκλέγειν και εκλέγεσθαι” του Κασσελάκη…

Το “εκλέγειν και εκλέγεσθαι” του Κασσελάκη…

Το “εκλέγειν και εκλέγεσθαι” του Κασσελάκη…

Αφού κάθισε κάπως άβολα και με εμφανές το τρακ στις κινήσεις του, σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο πρώτο επίσημο τετ-α-τετ με τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Καθώς περνούσε η ώρα και τα πράγματα κυλούσαν κάπως χλιαρά, πήγε η κουβέντα και στους απόδημους με τον Στέφανο Κασσελάκη να τα μπλέκει κάπως και να καταλήγει στο ότι οι απόδημοι Έλληνες δεν έχουν δικαίωμα στο εκλέγεσθαι όπως έχουν στο εκλέγειν!

Με άλλα λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές αν και δεν ζει μόνιμα εδώ, υποστηρίζει ότι οι απόδημοι δεν έχουν το δικαίωμα να εκλέγονται!

Πως γίνεται αυτό το απίθανο; Πολύ απλά ο Στέφανος θέλει να πει άλλο πράγμα, ότι πρέπει να ψηφίζονται στην ελληνική Βουλή εκπρόσωποι των αποδήμων όπως ψηφίζονται σε κάθε πρώην νομό και νυν περιφερειακή ενότητα εντός Ελλάδας.

Κάτι που φυσικά απαιτεί συνταγματική αλλαγή όπως του επισήμανε ο συνομιλητής του.

Βέβαια, αυτό είναι κάτι εντελώς αντίθετο με τον πυρήνα της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχες να μην περάσει ούτε στην 4η(!) ψηφοφορία που έγινε για το θέμα, η πλήρης και εύκολη ψήφος όλων των αποδήμων! Με τρόπο που το κάνουν όλες οι χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και βαθιά αντιδημοκρατικών χωρών όπως η Τουρκία.

Αν προσπαθεί να φανεί μειωμένης δυναμικότητας ο Κασσελάκης για να τον υποτιμήσει ο Μητσοτάκης τα καταφέρνει μια χαρά. Σε διαφορετική περίπτωση, αν είναι όντως αυτό που δείχνει μάλλον θα έχουμε δράματα….

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Τα λεφτά όταν είσαι αξιωματική αντιπολίτευση είναι πολλά…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ