ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤο …προσωρινό ωράριο και τα μέτρα στα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου

Το …προσωρινό ωράριο και τα μέτρα στα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου

Το …προσωρινό ωράριο και τα μέτρα στα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενημερώνει το κοινό για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που θα ισχύσει από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και υπενθυμίζει τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τις 17 του μήνα προκειμένου να γίνονται οι αγορές με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το ωράριο που ανακοινώθηκε:

 

Τα κυριότερα μέτρα που περιέχει η Υπουργική Απόφαση η οποία τέθηκε σε ισχύ από 20 Δεκεμβρίου και ισχύει έως τις 17 Ιανουαρίου είναι τα εξής:

1. Η τήρηση αποστάσεων στα καταστήματα παραμένει στο 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και 1 άτομο ανά 2 τ.μ. Στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ η αναλογία αυτή είναι 1 άτομο ανά 9 τ.μ.

2. Εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο στην βιτρίνα των κανόνων λειτουργίας και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

3. Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, [β] πιστοποιητικού νόσησης ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίζουν αρνητικό self-test. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιχειρηματίες πρέπει να προχωρούν σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας του πελάτη.

4. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση όσων εργαζομένων δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει, να προσκομίσουν υποχρεωτικά PCR ή rapid τεστ 2 φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο ελέγχων τις δύο ημέρες, δηλαδή πρέπει να μεσολαβούν μεταξύ τους 48 ώρες. Τα ως άνω τεστ γίνονται με έξοδα των εργαζομένων και είναι αυτοτελή, χωρίς να συνυπολογίζονται σε αυτά οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται και πληρώνονται από τον εργοδότη. Συστήνουμε και πάλι τα ίδια τεστ να πραγματοποιούν και οι αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες καθώς και οι εργοδότες που δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Αγρίνιο: Μεγάλο ενδιαφέρον για rapid test – Στο 16,46% η θετικότητα στους ελέγχους της Τετάρτης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr