ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤο προσκοπικό παιχνίδι από το 1945 στο Αγρίνιο

Το προσκοπικό παιχνίδι από το 1945 στο Αγρίνιο

Αγιασμός για την Νέα Προσκοπική Περίοδο

Το προσκοπικό παιχνίδι από το 1945 στο Αγρίνιο

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός για την έναρξη της Νέας Προσκοπικής Περιόδου 2014-2015, στη Νέα Εστία Προσκόπων στις εργατικές κατοικίες Αγ.Ρηγανά, στο κτίριο που παραχώρησε ο ΟΑΕΔ τον περασμένο Μάιο, με παρόντες μικρούς προσκόπους, τους γονείς τους αλλά και παρουσία του αντιδημάρχου Αγρινίου κ. Κώστα Καλαντζή.OΠεριφερειακός Έφορος Προσκόπων Αιτωλοακαρνανίας Παντελής Μετζεντζής, σε δηλώσεις του στην “Σ” ανέφερε πως “Ξεκινάμε την νέα προσκοπική περίοδο στην νέα εστία που αποκτήσαμε φέτος με το προσκοπικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Ξεκινάμε την νέα χρονιά με τον αγιασμό και τις ευλογίες της Εκκλησίας και της θρησκείας μας και τα παιδιά, καινούρια και παλιά, θα παίξουν το προσκοπικό παιχνίδι, θα κερδίσουμε και θα μάθουμε ο ένας από τον άλλο και θα αποκτήσουμε και φέτος μοναδικές εμπειρίες όπως κάθε χρονιά”.


Έ
να υπαίθριο, ομαδικό παιχνίδι όπου στην πόλη του Αγρινίου διαρκεί εβδομήντα 70 ολόκληρα χρόνια. Από το 1945 μέχρι και σήμερα, αυτό το παιχνίδι παίζεται με το ίδιο κέφι, με την ίδια ζωηράδα όπως την πρώτη μέρα, με την συμμετοχή χιλιάδων νέων αγοριών και κοριτσιών.Όποια ηλικία και να έχει κανείς μπορεί να είναι μέλος των Προσκόπων και να συμμετέχει στις Δράσεις που διοργανώνουν όπως: Προσφοράς και αλληλεγγύης στον άνθρωπο που έχει ανάγκη, ευαισθητοποίησης σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα καθώς επίσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού. Από τις δραστηριότητες δεν λείπουν εκδρομές και κατασκηνώσεις αλλά και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις.

Στο προσκοπικό παιχνίδι, για μικρούς και μεγάλους, συμμετέχουν και ενήλικες γιατί σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Έτσι ανάλογα με την ηλικία του καθενός μπορεί να συμμετέχει: Στα Λυκόπουλα για παιδιά Β’ Δημοτικού- Ε’ Δημοτικού, στην Ομάδα Προσκόπων για παιδιά από ΣΤ’ Δημοτικού-Γ’ Γυμνασίου, την Κοινότητα Ανιχνευτών για εφήβους Α’ Λυκείου-Γ’ Λυκείου, το Προσκοπικό Δίκτυο για νέους 19 έως 30 χρονών, την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης και την Ένωση Παλαιών Προσκόπων για τους μεγαλύτερους.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr