ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο «προνόμιο» των νησιών θα μπορούσε να προσφερθεί και σε περιοχές που έχουν μείνει πίσω

Το «προνόμιο» των νησιών θα μπορούσε να προσφερθεί και σε περιοχές που έχουν μείνει πίσω

Το «προνόμιο» των νησιών θα μπορούσε να προσφερθεί και σε περιοχές που έχουν μείνει πίσω

Στα πλαίσια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη ο Βασίλης Κικίλιας ερωτήθηκε και για την αναστολή εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ουσιαστικά σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, προκειμένου να εξασφαλισθούν εμβόλια για τα νησιά.

O Υπουργός Υγείας απάντησε τα εξής: «Σε μία τεράστια «επιχείρηση» η δυνατότητα να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες, δεν είναι πάντα εύκολη. Η έμφαση δίνεται αυτή τη στιγμή εκεί που θα υπάρχει η πολύ μεγάλη πίεση και περιμένουμε να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα.Προσαρμόζονται τα ραντεβού, οι εμβολιαστικές γραμμές θα επανέλθουν στην ενδοχώρα, τα εμβόλια δεν λείπουν από κανένα. Το αντίθετο, προτρέπουμε όλους τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού καθώς είναι όλες οι ηλικιακές γραμμές ανοιχτές».

Και πρόσθεσε : «Δοθείσης της ευκαιρίας των παραδόσεων, αν οι εταιρείες συνεχίσουν να είναι συνεπείς στις παραδόσεις τους, σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να εμβολιάσουμε όλους τους ενήλικες συμπολίτες μας που θέλουν».

Πάντως σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία που υστερούν από τον πανελλαδικό μέσο όρο των εμβολιασμών (5% περίπου πιο κάτω είναι η Αιτωλοακαρνανία) θα μπορούσε το συγκεκριμένο εμβόλιο να συνεχίσει να προσφέρεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους που διοχετεύεται τώρα στα νησιά: για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, αφού μιλάμε για μονοδοσικό εμβόλιο.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κάποιοι το κρατάνε μανιάτικο στον Πρύτανη και τη Σύγκλητο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr