ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΤο πολιτισμένο και ακομπλεξάριστο Αγρίνιο με φωτογραφία, θέατρο και τζαζ!

Το πολιτισμένο και ακομπλεξάριστο Αγρίνιο με φωτογραφία, θέατρο και τζαζ!

Το πολιτισμένο και ακομπλεξάριστο Αγρίνιο με φωτογραφία, θέατρο και τζαζ!

Το πολιτισμένο και ακομπλεξάριστο Αγρίνιο με φωτογραφία, θέατρο και τζαζ!

Το παρατήρησαν πολλοί το τελευταίο διάστημα, κυρίως οι πιο ανοιχτόμυαλοι, ας πούμε εκείνοι που δεν ακούνε “θα γίνει TEDx στο Αγρίνιο” και είτε γελάνε είτε βγαίνουν από τα ρούχα τους για τις… ξενόφερτες συνήθειες.

Προ ημερών, αν ερχόσουν επισκέπτης στο Αγρίνιο θα έβλεπες μια πόλη χωρίς συμπλέγματα, με πράγματα να συμβαίνουν, με αύρα πολιτισμού, με την έννοια της καθημερινής πρακτικής στην ζωή της.

Την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, η πόλη είχε στο κέντρο της μια έκθεση φωτογραφίας από τον φακό του Νίκου Αλιάγα, που ομόρφαιναν την βόλτα και της έδιναν(γιατί όχι;) ποιότητα, αέρα κοσμοπολίτικο.

Στην συνέχεια, πήγαινες στην λίμνη Τριχωνίδα, στο Κτήμα Πιθάρι και σε μια καταπληκτική βραδιά- και σε ένα περιβάλλον που δεν πρέπει να υπάρχει ανάλογο στην χώρα, κι όχι μόνο- έβλεπες την παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε συμπαραγωγή με το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Με συμμετοχή και σεβασμό από τον κόσμο αλλά και με συνδυασμό Τέχνης και Επιχειρείν.

Για κλείσιμο, γυρνούσες στην πόλη κι έπεφτες στην πλατεία στο “Συντριβάνι” σε μια χαλαρή τζαζ βραδιά, αποτέλεσμα μιας σύμπραξης τριών καταστημάτων της περιοχής που ήθελαν να δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στην βραδιά. Κι εκεί πολύς κόσμος και ωραία ατμόσφαιρα.

Με λίγα λόγια, γίνονται πράγματα, δεν είναι “πεθαμένη” η πόλη, απλά χρειάζεται ιδέες. Και καλή διάθεση.

Αν γίνεται να βρει και λίγο ξένο κόσμο, ακόμη καλύτερα!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

«Ζωή-λάστιχο» και «δουλειά χωρίς δικαιώματα» οι εκπαιδευτικοί. Οι λοιποί μη μιλάτε….

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ