ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤο παζλ των κενών

Το παζλ των κενών

Η φυγή του Μπακάκη από τον Παναιτωλικό αλλάζει πολύ τα δεδομένα των μεταγραφικών επιδιώξεων των κυανοκίτρινων, σε συνδυασμό μάλιστα με αυτή του Μπικέι και την ενδεχόμενη του Γκάλο.  Ειδικά όμως του Μπακάκη διότι στον Παναιτωλικό έπαιζε από τρεις έως έξι θέσεις, σε περίπτωση ανάγκης: στα δύο άκρα της άμυνας και της μεσαίας γραμμής, κεντρικός  χαφ μέχρι πίσω από τον επιθετικό.  Η εικόνα των παικτών και οι προτιμήσεις του Χάβου δίνουν σε μεγάλο ποσοστό την μεταγραφική δραστηριότητα  που αναμένεται.

Κενά υπάρχουν (ή θα υπάρξουν) σε όλες τις γραμμές. Ο Χάβος που θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία «ψηφίζει» την διάταξη 4-2-3-1 στα περισσότερα παιγνίδια, αλλά συχνά έχει δείξει να θέλει να ξεφεύγει απ’ αυτό. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε έχοντας κρατήσει πολλούς παίκτες από την προηγούμενη, στην οποία ο Καραγεωργίου είχε  «χτίσει» μια ομάδα αποκλειστικά για τέτοια διάταξη, μοιραία οδηγήθηκε και ο Χάβος ξανά εκεί. Όμως δεν είναι σίγουρο ότι για την επόμενη θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Άλλωστε εφόσον ο Παναιτωλικός βρει τους παίκτες που τον ικανοποιούν και οικονομικά, θα κάνει αρκετές προσθήκες. Ενδείκνυται να «ακτινογραφίσουμε» το ρόστερ όχι μόνο βάσει όσων μέχρι τώρα εφάρμοσε ο Χάβος, αλλά με γνώμονα και χαρακτηριστικά παικτών, χωρίζοντας  σε κέντρο άμυνα και επίθεση.

Άμυνα: τουλάχιστον τρεις

Στα γκολπόστ όλα εξαρτώνται από τον Ράφαελ. Αν ο Βραζιλιάνος αποφασίσει να μείνει δεν θα χρειαστεί καμία κίνηση, εκτός κι αν προταθεί  στην ποερία κάτι το εξαιρετικό, στην περίπτωση που φύγει η απόκτησηβ ενός ενδεκαδάτου πορτιέρο θα είναι επιβεβλημένη.

Στο κέντρο της άμυνας ο Παναιτωλικός πάει για δύο ακόμα παίκτες, με την προϋπόθεση  να μην αποχωρήσουν και ο Καλί και ο Μελισσάς. Αριστερά εκτός απροόπτου  συνεχίζει ο Ανέν, αλλά δεξιά δεν… βγαίνει μόνο με Κουτρομάνο. Οπότε η παραμονή του Γκάλο είναι βαρόμετρο. Δημοσίευμα κάνει λόγο για τον ακραίο αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης,  Τσαμπούρη (φωτο από τον αγώνα του Αγρινίου), που σίγουρα βρίσκεται στους υποψήφιους και θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα της Αρκαδίας.

 Κέντρο: θέλει τον «ηγέτη»

Στην μεσαία γραμμή όπου χρειάζονται αμυντικογενείς και επιθετικογενείς παίκτες  ο Παναιτωλικός ήδη ψάχνει τον ποδοσφαιριστή που θα αποτελέσει τον «ακρογωνιαίο λίθο» μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Τέτοιοι παίκτες υπάρχουν  μόνο στην αγορά του εξωτερικού και κοστίζουν πολύ. Η ανεύρεση ενός τέτοιου χαφ στα οικονομικά όρια των κυανοκίτρινων είναι που θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό και τον υπόλοιπο σχεδιασμό. Γι’ αυτό ακριβώς καθυστερούν άλλες ανανεώσεις, ή αποδεσμεύσεις και οι άνθρωποι του Παναιτωλικού προσπαθούν να κελίσουν όσο το γρηγορότερο αυτό το θέμα. Στον «αέρα» βρίσκονται οι υποθέσεις Τζούνιορ και Σφακιανάκη που θέλουν να μείνουν, ενώ σίγουροι είναι ο Γοδόι με τον Μαρτίνες, μάλλον και ο Θεοδωρίδης αν δεν υπάρξει συνέχεια με το ενδιαφέρον από Κίνα. Στόχος είναι ακόμα δύο ακραίοι με χαρακτηριστικά χαφ, δηλαδή με επιθετικές και αμυντικές δυνατότητες.

Επίθεση: σχεδόν απ’ την αρχή

Ο Καμαρά δύσκολα θα αποχωρήσει αν ο Παναιτωλικός του προτείνει καλό συμβόλαιο, αλλά αυτό δεν καλύπτει επιθετικά τον Χάβο. Θέλει τον καθαρόαιμο φορ που θα μπορεί να δίνει βαθμούς με το εύκολο γκολ. Ο Μπόγιοβιτς και ο Μπούντιμιρ δεν του το έδωσαν και μόνο ως λύση ανάγκης, η εναλλάκτική λύση,  θα μπορούσε να συνεχίσει ένας εκ των δύο. Από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Παναιτωλικός έψαχνε για τον πιο ευέλικτο φορ – και όχι τον «βαρύ»- που είναι πιο χρήσιμος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά τελικά δεν βρήκε και δοκίμασε με τον Μπούντιμιρ. Οπότε έχει ήδη κινηθεί για τέτοιο παίκτη και δύσκολα θα τον βρει νωρίς, λόγω των μεγάλων κασέ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr