ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο παράπονο του Φαρμάκη για το φτωχό άξονα του νέου ΕΣΠΑ

Το παράπονο του Φαρμάκη για το φτωχό άξονα του νέου ΕΣΠΑ

Το παράπονο του Φαρμάκη για το φτωχό άξονα του νέου ΕΣΠΑ

Το παράπονο του Φαρμάκη για το φτωχό άξονα του νέου ΕΣΠΑ

Αρκετά ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη στη χθεσινή δεύτερη ανοικτή εκδήλωση για τη διαβούλευση του νέου ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης στην κεντρική του τοποθέτηση ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες για τη Δυτική Ελλάδα, παρουσιάζοντας πέντε στρατηγικές κατευθύνσεις (μεταξύ αυτών η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, το περιβάλλον και η αειφορία, η κοινωνική πολιτική, οι υποδομές, η ενίσχυση των πόλεων και της υπαίθρου).

Ωστόσο ο Νεκτ. Φαρμάκης μπήκε στο πειρασμό να σχολιάσει τα χρήματα που θα είναι διαθέσιμα την επόμενη προγραμματική περίοδο για τον άξονα των υποδομών και την ενίσχυση της προσπελασιμότητας. «Η αναβάθμιση του περιφερειακού οδικού δικτύου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη.

Όμως τα χρήματα που αντιστοιχούν στον άξονα αυτό δεν μας ικανοποιούν ως τοπική αυτοδιοίκηση. Και δεν μας ικανοποιούν γιατί ξεκινούμε από πολύ διαφορετική αφετηρία, από πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλες περιφέρειες» είπε χαρακτηριστικά ο Νεκτ. Φαρμάκης.

Αυτό, πρόσθεσε, το έχουμε θέμα και στα ευρωπαϊκά φόρα και στην ελληνική κυβέρνηση, γιατί είναι κάτι που θα έπρεπε επίμονα να έχει διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας.

Εφημερίδας “Συνείδηση” 

Η Πρόεδρος και η γάτα της έγιναν μαξιλάρι στον καναπέ του Προεδρικού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr