ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑν το πάνε έτσι θα χάσουν κι άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Αν το πάνε έτσι θα χάσουν κι άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Αν το πάνε έτσι θα χάσουν κι άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Αν το πάνε έτσι θα χάσουν κι άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν βέβαιο πως θα άρχιζαν άμεσα οι μάχες για την ηγεμονία στην Κεντροαριστερά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και τα πρώτα δείγματα δεν είναι καλά για την μέχρι πρόσφατα αξιωματική αντιπολίτευση. Πέραν των αφηγημάτων που δεν πέρασαν στον κόσμο γιατί ήταν για την “εποχή με τα μνημόνια” όπου κυριαρχούσε η οργή, πλέον έχουμε και την στρατηγική για την επόμενη μέρα.

Αν αυτή, λοιπόν, είναι “ενοχοποιούμε όλους τους άλλους” ή “δεν μας καταλαβαίνει κανείς από την υπόλοιπη Αριστερά”, δεν θα καταλήξει καλά το όλο ζήτημα. Αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να κατηγορήσει όλους τους άλλους γιατί δεν τα βάζουν με τον Μητσοτάκη, το αποτέλεσμα θα είναι να τα βάλουν μαζί του ακόμη περισσότερο!

Ήδη ένας από τους αρχιτέκτονες της μέχρι τώρα στρατηγικής ο Νίκος Παππάς έχει τσακωθεί σε μερικά πάνελ με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Κι έπεται συνέχεια…

Από την άλλη, η αυτοκριτική πρέπει να είναι ειλικρινής. Η δήλωση «τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν τον δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη» αποκλείεται να ακούστηκε καλά στα αυτιά οποιουδήποτε άλλου.

Τουλάχιστον μετά την δεύτερη διερευνητική που δεν ευδοκίμησε έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μια δήλωση για “σοκ” με την συνοδεία μιας “συγγνώμης” από τον κόσμο που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ.

Και πάλι όμως ακολούθησε το “(…)παντοδυναμία μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της στην πρώτη τετραετία έδειξε ότι δεν σέβεται ούτε το κράτος Δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό, φανταστείτε λοιπόν έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό”.

Το οποίον σημαίνει ότι ακόμη είμαστε στον “ορμπανισμό” και τον “ερντογανισμό” που πρώτος ανέφερε ο Βαρουφάκης! Έτσι όμως, μια κρύο μια ζέστη, δεν γίνεται προκοπή…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Είχε και ματς “Δύση-Ανατολή” στις εκλογές

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ